kotiliesi

GLUTEENITTOMAT NOKKOSLETUT TEX MEX-KASVISTÄYTTEELLÄNokkoset on parhaimmillaan. Ne on helppo kerätä nyt, kun kukinnot eivät vielä kunnolla polta. Käytä kuitenkin hanskoja kerätessä. Kerää, siivoa ja leikkaa varret pois. Huuhtele ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5min. Sitten asettele leivinpaperille kuivumaan. Paista uunissa 100 asteessa kiertoilmalla välillä uunin luukkua availlen, että kuivuminen käynnistyy nopeasti. Seuraavana päivänä ne ovatkin jo melkein kuivuneet ja valmiita säilömistä varten. 

Nokkosen edut: runsaasti proteiinia, ravintokuitua, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, rautaa ja paljon A-, C- ja E-vitamiinia. 

Olen aiemmin tehnyt nokkoslettuja makeina, mutta eivät oikein olleet makuuni. Nyt päätin kokeilla gluteenittomana ja suolaisina versioina, täytteeksi Tex Mex-kasvitäytettä. 

Nokkoslettutaikina:

4          kananmunaa
1 l        Oatly kauramaitoa
2          kourallista nokkosenlehtiä murskattuna
2 tl       suolaa
3-4 dl   gluteenitonta jauhoseosta
            voita paistamiseen


Tex Mex-kasvistäyte:

1 iso       sipuli
200 g     Quorn
1            maustekurkku
1/2 prk  tomaattimurskaa
1 dl        laktoositon kerma
1 ps       Taco-maustetta
10 kpl    ananaskirsikoita

Valmista lettutaikina. Anna kohota puoli tuntia. Paista sillä välin paistinpannulla TexMex-kasvistäyte. Jos olet kokonaan laktoositon, käytä laktoositonta voita paistamiseen. 

Tää oli kyllä niin hyvä setti, et varmasti ei jää viimeiseksi kerraksi valmistaa. Lapsetkin söivät innoissaan suolaisia nokkoslettuja sellaisenaan. Ei kaivattu hilloa. Jamskis ja vitamiinit meni massuun!Ei kommentteja