MANGO-KARHUNVATUKKASORBET




Tämä makea, mutta terveellinen mango-karhunvatukkasorbet on laktoositon, gluteeniton, sokeriton (hedelmäsokeria kyllä), kevyt, mutta pitää hyvin nälkää ja hyvin hoitaa jälkkärin virkaa. Annos on runsas, joten jos et yhdeltä istumalta jaksa syödä sitä, tee sorbet kannelliseen purkkiin ja nauti loput seuraavalla välipalalla. 

Miksi karhunvatukka? Karhunvatukassa on runsaasti antioksidantteja ja vaikka marja on kovin herkullisen makuinen, on siinä kaloreita hyvin vähän. Antioksidantit ovat loistavia elimistön puhdistajia mm. kuona-aineista. Karhunvatukka rauhoittaa tulehduksia elimistössä. Marja sisältää runsaasti rautaa, joka on näin kasvissyljälle todella tärkeää varmistaa, että rautaa saadaan riittävästi. 


Sekoita blenderissä:
1             banaani
2 rkl        puhtikauraa
1-1,5 dl   karhunmarjoja (jäisiä)
1/2          jäinen, tuore mango pilkottuna
0,5 dl      kauramaitoa 


Koristele kulho ja laita jähmeä sorbet kippoon. Nauti!









Kommentit

Suositut tekstit