SAVULOHIPIZZA (GLUTEENITON)




Gluteeniton pizzapohja on työllistänyt ja kokeiluttanut montaa versiota. Nyt tuli paras tähän mennessä. Gluteenittomasta jauhosta ja kukkakaalista. Eli on myös proteiinipitoisempi kuin pelkistä jauhoista tehty. Ja yllättävän hyvä koostumus. Ensi kerralla testaan pienillä muutoksilla, josko saisi lisää rapeutta pohjaan pidentämällä paistoaikaa ja lisäämällä jauhojen osuutta. 

Laita pizzakivi uuniin lämpenemään n. 1/2 tunniksi kieroilmauunille 150 asteeseen. Laita kukkakaalit pieneen määrään vettä ja lautaselle. Lämmitä mikrossa 2-4min (mikron tehosta riippuen) niin, että kukkakaali hiemen pehmenee. Ei siis ihan lällyksi. Sekoita blenderissä se muussiksi. Sekoita leivontakulhossa taikina-ainekset keskenään ja leivo pohja leivinpaperille. Kun pizzakivi on lämmennyt paista pohjaa uunissa 10 minuutin ajan 160 asteessa kierotilmauunissa. Tee sillä välin tomaattikastike. Sekoita ainekset blenderissä. 

Kun pizzapohja on paistunut, varmista että taikina on jo kypsää ja reunoilla väriä. Laita tomaattikastike taikinan päälle. Varmista ettei tomaattikastiketta jää lillumaan liikaa pohjan päälle, pieni makukerros riittää. Laita kaikki muut ainekset päälle paitsi mozzarella ja granaattiomenan siemenet. Paista pizzaa kiertoilmalla 160 asteessa 20 minuuttia. Lisää mozzarella ja paista vielä 10 minuuttia niin, että juusto on kullaväristä. Lisää granaattiomenan siemenet. 

Pohja:
200 g       kukkakaalia
2 dl          gluteeniton jauhoseos (esim. Semper)
1              kananmuna
1 tl           suolaa
1 tl           rosmariinia
2 rkl         oliiviöljyä
100 g       mozzarellaa
1 tl           psylliumia


tomaattikastike:
8 kpl        pientä kirsikkatomaattia
1 tl           rouhittua mustapippuria
1/2 tl       suolaa
1/2 dl      paseerattua tomaattia
2-3 tl       kapriksia


täytteet:
emmental
mozzarella
kylmäsavulohi
punasipuli
kirsikkatomaatti










Kommentit

Suositut tekstit