EMILIN KALAKEITTO (PERUNATON)



Kalakeitto on kyllä maukasta kotiruokaa. Kelpaa aina lapsillekin. Huomasin, että sen tekemiseen vain jämähti aina tehden sen samalla tavalla. Erinäisissä tilaisuuksissa maistellut maukkaita kalakeittoja mietiskellyt mistä moinen maku ja mitä kalakeitossa on, miten varioida sitä eri tavalla kuin totuttuun peruna, kala ja kasvikset tapaan. 

Viime aikoina olen ihastunut fenkoliin ja sitä tulee laitettua myös usein. Niinpä päätin tehdä fenkolista kalan vierelle pääraaka-aineen. Tämä keitto on ruokaisa, mutta siitä ei tule niin väsynyt oli kun perunaa siinä ei ole. 

n. 800 g      lohifilee
1 l               vettä
1-2 kpl        fenkolia (koosta riippuen)
200-300 g   varsiselleri
1 suuri         sipuli
1 kpl            valkosipulin kynsi murskattuna
2-3 kpl         porkkanaa
2 kpl            kalakuutiota (tai 1 kpl jos keität lohen nahkan ja ruodon liemeksi keitolle pohjaksi)
50 g             voita
1,5 prk         smetanaa (laktoositon)
2 tl               kokonaista maustepippuria
                    maun mukaan suolaa

Keitä kattilassa kasvikset pehmeiksi. Fenkoli ja porkkana kaipaa hieman enemmän kypsennysaikaa kuin varsiselleri ja sipuli. Lisää mausteet, voi ja lopuksi kala. Tarjoile sellaisenaan ja laita smetana tarjolle pöytään keiton lisäksi tai laita smetana jo valmiiseen keittoon. Erikseen tarjoiltuna kukin voi päättää syökö kalakeiton kirkkaalla liemellä vai kermaisena. Tarjoile tuoreen leivän ja omenagranaatinsiemen-smetanalevitteen kera. 








Kommentit

Suositut tekstit