kotiliesi

BLINIT NELJÄLLÄ ERI SUOSIKKITÄYTTEELLÄ (GLUTEENITON)




Blinit on kyllä yksi parhaimmista naposteluruuista. Saa tehdä kaikkia suosikkitäytteitä ja maistella erilaisia suolaisia ja makeita. Ensimmäistä kertaa testasin gluteenitonta reseptiä ja täytteinä 4 suosikkitäytettäni; 3 suolaista ja 1 makea. 


Blinitaikina:

1 dl         gluteeniton jauhoseos
1,5 dl      tattarijauhoa
1,5 dl      maitoa
1 dl         kermaa
1 prk       kermaviiliä
1/3 pss    kuivahiivaa tai vastaavasti 10g hiivaa
1             munan keltuainen
1             munan valkuainen
0,5-1 tl    suolaa 


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kaikki maitoon, paitsi munan valkuainen. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä reilu 30min. Vispaa valkuainen vaahdoksi ja lisää varovasti taikinan sekaan. Anna tekeytyä ainakin 1,5h vielä. Taikina on valmis paistettavaksi. Paista blinejä muutama minuutti per puoli. Älä paista täysillä, annan taikina kypsyä pannulla. 



Mäti, smetana ja sipuli on kyllä ehdoton blinisuosikki. Sen voi jokainen kasata blinin päälle itse. Ei vaadi sen kummempia reseptejä. 




Lohitahna:

200 g      kylmäsavulohi
1/2 prk   maustamaton tuorejuusto
1 prk      Creme Fraichea
               suolaa (maun mukaan)
               mustapippuria (maun mukaan)
               tuoretta tilliä (maun mukaan)


Sillitartar:

150g      kevytsuolattu sillifilee
2            keitettyä kananmunaa
1            punasipuli
1 prk      smetana
              ruohosipulia
              mustapippuria

Vadelma-mascarponetäyte:
2 dl        kuohukermaa
1 prk      mascarponejuustoa
1tl          vaniljasokeria
0,5-1 tl   sokeria (maun mukaan)

Blinit maistui lapsillekin. Osa söi sellaisenaan ilman mitään täytettä, toisille maistui mädin ja smetanan kanssa ja toiset halusi mascarpone-kerman ja marjojen kera. 













Ei kommentteja