kotiliesi

MINTTU-RAPARPERIMEHU




n. 1 l            raparperinpaloja
n. 1 l            vettä
n. 0,5-1 dl    sokeria (maista ja lisää maun mukaan)
10-20 kpl     mintun lehtiä
1 rkl             vaniljasokeria


Kerää raparperit. Huuhtele, älä kuori. Pilko noin 1cm paloiksi kattilaan ja lisää vesi päälle. Anna kiehua noin 15min. Ei tarvitse sekoitella, annetaan vaan kiehua. Siirrä sitten siivilää käyttäen raparperit ja neste erilleen. Sen jälkeen neste takaisin kattilaan ja lisää ensin 0,5 dl sokeria ja lisää tarvittaessa lisää. Lisää myös vaniljasokeri. Kiehauta vielä pikaisesti sokerien kera, jonka jälkeen kattila kylmään viilenemään. Kun mehu on viilentynyt, tarjoa kylmänä kuumana kesäpäivänä. 









Ei kommentteja