KURKUMALATTE



Syksy tulee halusi sitä uskoa tahi ei. Tänään aamulla parin sateisen päivän jälkeen oli jo aika viileää ja lapset istuivat viltin alla sohvalla katsomassa aamuohjelmia. Itsekin puin villatossut ja -takin päälle. Päiväkodit ja koulutkin alkavat kohta. Se tarkoittaa myös sitä, että flunssakausi kolkuttelee ovelle. Nyt viimeistään on hyvä aika suojautua pöpöjä vastaan. Kurkuma on yksi luonnonantimista, jolla on tutkimusten mukaan monta erinomaista terveyttävää vaikutusta. Täytyy muistaa, ettei luonnonantimet/rohsokset poista sairauksia ja tee ihmeperannuksia, mutta oikein nautittuna varmasti parantavat oloa ja voivat ehkäistä sairauksia ja tulehdustiloja. Tässä kurkuman hyviä puolia:

-torjuu hiljaista tulehdusta
-toimii flunssalääkkeenä, myös ennaltaehkäisevänä ettei flunssa kävisi niin isosti päälle
-lievittää kipuja
-edistää ruuansulatusta ja vähentää suolistokaasuja

On kurkuman väitetty jopa ehkäisevän syöpää, mutta tutkimuksia on tehty vasta ruuansulatussoluille hiirille ja rotille, joten sen yleistäminen syöpäsoluja vastaan ei ole vielä lääketieteellisesti todennettu ja sellaista väitettä en lähde kirjoittamaan. 

Syksyn pimeneviin aamuihin voi välillä kahvin sijasta keittää kurkumalaten.


2dl       iKaffea
1 tl       kurkumaa
ripaus   kanelia
ripaus   appelsiinipippuria
1 tl       kookosöljyä
pala      tuoretta inkivääriä (peukalonpään kokoinen)
0,5-1 tl hunajaa

Raasta tai pilko inkivääri pieneksi palasiksi blenderiin. Sekoita kaikki muut ainekset mukaan blenderissä vaahdoksi paitsi kookosöljy. Keitä lattea 3-5 minuuttia, jotta kurkuman maku pehmenee, mutta niin ettei keitos pala pohjaan. Kaada lasiin siivilän läpi, että inkiväärin sattumat jäävät siivilään. Nauti!











Kommentit

Suositut tekstit