kotiliesi

VISKILLÄ MAUSTETTU KANTARELLIKEITTO
Nyt on kantarellikausi ollut jo jonkin aikaa parhaimmillaan. Sieniä on kerätty jo moneen kertaan samasta metsästä. Niitä putkahtaa koko ajan lisää. Mikä parasta, perheen lapset ja toinen koirista on saatu innostumaan sienestyksestä ja niitä etsitään nyt oikein urakalla yhdessä. Onhan se kullan väristä, joten leikimme aina, että olemme metsästämässä kultaa!

Olen tehnyt kantarellikeittoa monet kerrat, mutta nyt halusin kokeilla pientä twistiä siihen. Viski on yksi "lempimausteistani" ruoissa. Olen sitä kokeillut myös joulutorttujen taikinaan muutama vuosi taaksepäin ja toimi siinäkin. Tällä kertaa kantarellikeitto tehtiin näin:

Tähän tarvitset:

1 l           kantarelleja
1             iso sipuli
2 tl         kasvisliemijauhetta
5dl         vettä
0,5 dl    viskiä
3 rkl      oliiviöljyä
1 tl         mustapippuria
2-4 rkl  gluteeniton jauhoseos
1/2 tl     kurkumaa
1 tl         suolaa (lisää maun mukaan)
2dl         vegaaninen kaurakerma
               persiljaa

Laita kattilan pohjalle ensin pilkotut kantarellit, paista hetki nestettä sienistä pois ja lisää sipuli, kasvisliemijauhe, mustapippuri, oliiviöljy ja viski. Paista hetki kullanväriseksi ja niin että viski imeytyy. Lisää vesi ja sekoita lasissa pieneen määrään vettä gluteeniton jauhoseos. Kun seos on tasainen, vatkaa sitä haarukalla ja sekoita kattilaan vispilällä hämmentäen ettei seos paakkuunnu. Kun seos on tekeytynyt ja kiehunut miedolla lämmällä n. 15min, lisää kaurakerma. Voit halutessasi soseuttaa keiton, itse pidän saattumista ja jätin sienet palasiksi. Lisää päälle persiljaa ja nauti tuoreen leivän kera. 

Ei kommentteja