kotiliesi

SUKLAINEN MARENKI-JÄÄTELÖKAKKU (VEGAANINEN)Olenpa jonkin aikaa jo etsinyt korvikkeita kananmunalle. Sain muutamilta ystäviltäni vinkkejä eri käyttötarkoituksiin ja monelta ystävältä nousi esiin kikherneiden säilytysliemi. WHAT?! Oikeasti? No pakkohan sitä oli kokeilla. Ostin aika reilusti kikhernepurkkeja, koska en ollut varma paljonko lientä säilötyissä kikhernepakkauksissa on.

Valmista marengit. Seuraa tarkasti ohjetta, sillä minulla meni 3 ekaa satsia roskikseen :D Neljännen satsin kohdalla pidensin uunissaoloaikaa huomattavasti pidemmäksi mitä yleisimmissä netissä liikkuvissa ohjeissa oli ja se korjasi ongelmani. Eli Tässä marengin ainekset:

1 prk:n kikherneitä säilytysliemi
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria


Vatkaa puolet säilykeliemestä sähkövatkaimella. Vatkaa lientä n. 5-7 min niin että se on aivan kovaa ja pysyy kulhossa vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Lisää 0,5 dl sokeria ja 0,5 dl fariinisokeria ja jatka vaahdottamista. Jos haluat, että marenki on ruskeampaa niin käytä pelkkää fariinisokeria valkoisen sokerin tilalla. Kun vaahto on kovaa niin lisää uunipellille. Paista 2h 100 asteessa. Ja tee toiselle puolikkaalle sama setti. Eli vaahdota juuri ennen paistamista, älä vaahdota koko satsia kerralla, koska vaahto laskeutuu toisen pohjan paiston aikana. Älä myöskään paista kiertoilmauunissa, vaan yksi kerrallaan. Älä myöskään avaa uunin luukkua. Believe me, tein kaikki virheet ekoilla pellillisillä :D Eli pohjien paistamiseen ja valmistamiseen tarvitaan aikalailla aikaa. 


Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta vettä kattilassa ja lisää suklaa teräskulhoon kiehuvan veden päälle ja anna sulaa. Lisää kaurakermaa pikkuhiljaa koko ajan nopeasti lusikalla sekoittaen ettei suklaa kärsi. Lisäsin kaurakermaa makusi mukaan kunnes suklaa on jouhevaa ja helppo laittaa kakun päälle. 

-2 levyä     Brunberg tummasuklaa (Okei, söin avauksen yhteydessä yhden rivin :) )
-2-5rkl       kaurakermaa


Kun pohjat on paistettu ja suklaakuorrute valmistettu. Kasaa kakku pohjimmaiseksi laita marenkipohja, sitten lisää lusikalla:

-1,5 pkt     Oatlyn vaniljajäätelöä 


ja marjoja. Itse laitoin mansikoita, mustikoita ja karhunvatukoita. Laita taas marenkipohja seuraavaksi ja suklaakastike nopeasti ja se saa valua reunan ylikin. Koristele marjoilla ja nauti pian, jäätelö sulaa. Nam! Ja täysin vegaanista. 


Ei kommentteja