kotiliesi

UUNISSA PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT
Syksy ja ekat pakkaset tuli ja on aika nostaa maa-artisokat maasta. Olen aina ennen maa-artisokasta tehnyt keittoa, mutta nyt innostuin etsimään tietoa voisiko maa-artisokkaa tehdä uunissa sellaisenaan, koska niiden kuoriminen ei ole maailman mukavinta puuhaa. Löysin Pippurimylly -blogista aiheesta reseptin, jota varioin. Lisäsin hieman hunajaa, jota omasta hunajasadosta toissa kesältä oli jäänyt. Sittemmin mehiläiset muutti uuteen kotiin, joten viimeisiä omia hunajia viedään.

Maa-artisokat uunissa:

maa-artisokkaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
hujanaa
tuoretta rosmariinia


Mitään määriä ei liene tarvetta laittaa. Riippuen paljonko maa-artisokkia tulee kerättyä, siinä suhteessa laittaa suolaa ja muita mausteita. Öljyä sen verran että ne marinoituvat mutteivät ui öljyssä on aika hyvä sääntö. Uuniin vaan 175 asteeseen ja asteita sen 180astetta.


Uunissa paahdettu maa-artisokka on oiva lisuke pääruualle. En suosittele sitä pääruoaksi isoja määriä, koska siinä oleva inuliini saattaa aiheuttaa ikäviä mahavaivoja. Tarjosin maa-artisokkaa veneperunoiden ja kermaisen viherpippuri-Quorn-kastikkeen kera. Siinä on muuten ruoka, mitä mun muu perhe syö ihan muina miehinä lihana. Se muistuttaa oikein valmistettuna jauhelijaa tai palaset kanaa tms. lihaa.

Lisään sen reseptin erikseen.  Stay tuned!


Ei kommentteja