kotiliesi

KERMAINEN VIHERPIPPURI-QUORNKASTIKE VENEPERUNOILLETässä perheessä on 3/4 ihmisistä liha- ja makkarafaneja, että on välillä ollut haasteita keksiä hyvää lihan korviketta, joka kelpaisi myös näille lihansyöjille. No mutta, nyt löytyi! Kokeilin vanhaa lihakastikereseptiä mun Quornille. Kermaa, pippuria, sipulia, sinappia ja kasvisliemikuutio. Toimii! Ainoa, et mun piti harhauttaa, etten syönyt perheen kanssa samaan aikaan samaa ruokaa, koska olisin heti jäänyt kiinni. Mieheni ja vanhempi poika on kovin tarkkoja tarkkailemaan syökö äiti samaa ruokaa, kuin muu perhe.

Tässä resepti, helppo ja nopea ja on oikeasti hyvää:

300g        Quorn palasina
2 rkl         oliiviöljyä
1 kpl        sipuli
2 rkl         viherpippuria (voi käyttää vaihtoehtoisesti myös rosepippuria, molemmat on bueno)
1 kpl         kasvisliemikuutio
0,5-1 rkl   sinappia
2 prk         planti kaurakermaa


Heitä pannulle oliiviöljy, viherpippuri ja sipuli. Paista hetki ja lisää jäiset Quornit pannulle sekaan. Paista niin, että saat kivan pinnan Quornille. Lisää kerma, sinappi ja kasvisliemijauhe. Maista suolaisuus ja anna tekeytyä kastikkeeksi hetki. Viherpippurin asemesta voit käyttää rosepippuria, jos se on enemmän teidän mieleen. Meillä perhe syö kumpaakin, eli vaihtelen pippuria fiiliksen mukaan. Miksei molempiakin voisi laittaa.


Tarjoile veneperunoiden kanssa. Itse suosin uunissa tehtyjä perunoita. Kuoret menee helposti mukana ja ne maistuu koko perheelle. Säästyy kuorimiselta ja kuoressa säilyy paljon perunan hyviä ainesosia kun niitä ei poisteta (mm. kuituja). Lohko tarvittava määrä perunoita pellille, heitä oliiviöljyä ja mausteita niskaan.  Itse laitoin tällä kertaa suolaa, timjamia ja ihan hieman savupaprikamaustetta. Yleensä käytän rosmariinia jos saan valita, se on suosikkini, mutta kaikki perheenjäsenistämme ei siitä pidä, joten se on harvinaisempaa herkkua. Lisukkeeksi tarjosin uunissa paahdettuja maa-artisokkia ja uunissa paahdettuja sipuleja. Sipulit paistoin hieman pannulla ennen uuniin laittoa saamaan ensin väriä ja sitten uuniin oliiviöljyn, suolan ja oliivien kera. Ihana lisuke. Siihen vielä kevyt salaatti niin ainakin kasvisten määrä on tällä aterialla enemmän kuin riittävä!
Käytän paistamiseen scanpanin teräspannua, joka ei päästä pinnoitteita ruokaan. Ainoa haaste on löytää oikea lämpötila ja öljy, ettei pasitamiset jää kiinni. Kastikkeet jne. ei yleensä jääkää, mutta esim. kananmunan paistaminen on jo haasteellisempaa.Ei kommentteja