kotiliesi

INTIAANIMEHU

Mehustamisesta on saanut lukea niin hyvässä kuin pahassa kirjoituksia. Olen itse ehkä siitä välimaastosta. Rakastan mehustusta, mutta ymmärrän myös ettei ruokavaliota voi sen varaan enimmäkseen rakentaa. Ihminen tarvitsee kuituja ja mehustamisessa jää hukkaa myös aikalailla. Toki yhä useammin ihmiset käyttävät jääneet jätteet ruuissa. Itse tykkään mehustaa silloin tällöin. Nyt joulun ähkyn jälkeen ja ennen uuden vuoden juhlintaa tekee jo oikein mieli hieman "puhdistaa" elimistöä. Syödä kevyemmin ja välipalaksi riittää hyvin smoothie/vasta puristettu mehu, raskaan joululimpun tai laatikoiden sijaan. Eilinen 2h jooga sai aikaan ihanan sysäyksen myös nyt kaivella mehulinkoa kaapista.

Mun suosikit ja helpoimmat valinnat kaupan hyllyltä ovat tässä ja nämä löytyvät tästä kerroksittain kaadetusta Intiaanimehusta:

ananas
omena
inkivääri
varsiselleri
porkkana
sitruuna

Inkivääri ja sitruuna on kirpakoita ja niitä käytän yleensä maltillisesti. Ananasta, porkkanaa ja omenaa saa laittaa melkein kuinka paljon vain. Varsiselleri on aika kitkerää myös, sitä kannattaa annostella maltilla myös, ainakin jos lapsille yrittää tarjota mehua. Suosittelen sitrushedelmät mehustamaan sitruspuristimella, mehustajalla mehut roiskuu seinille ja jotenkin jää vähemmän mehua hyödynnettäväksi. Toki voi riippua mehustajastakin ja sen tehokkuudesta.

Inkivääri on loistava ruuansulatus ongelmiin eli juuri näin joulun mässäilyn jälkeen. Edistää verenkiertoa; onhan tässä tullut jo katseltua joulun elokuvia sohvalla. Inkivääristä on kuuleman mukaan myös apua flunssaan. Eli juuri nyt kun influenssat jyllää. Inkivääriä

Sitruuna auttaa myös ruuansulatuksessa ja on sanotty poistavan nesteitä.

Ananaksen on sanottu poistavan nestettä myös.

Varsiselleriä on perinteisesti käytetty korkean verenpaineen hoidossa.

Porkkanassa on runsaasti C-vitamiinia, joka parantaa vastustuskykyä. Porkkana saa iholle kauniin värin.

Omenan on sanottu olevan hyväksi sydämelle ja verisuonille.

Mehustatko sinä? 
Kuinka usein ja mitkä ovat lempimehustettavasi?

Ei kommentteja