kotiliesi

KANELI-MINTTUMUTAKAKKUKRANSSI (GLUTEENITON)Nyt on ihan ensitöikseen pakko pahoitella hiljaisuutta blogissa, vaikkei tämä mikään henkilökohtainen blogi olekaan. Perheen pienin sairastui reiluksi viikoksi aikamoiseen tautiin ja vielä jälkitautiin ja reilu viikko meni karhunpentua hoidellessa, joten rästityöt siirtyivät eteenpäin ja kaikki suunniteltu väisti. Näin ollen moni jouluresepti mitä olin suunnitellut laittavani vielä ennen joulua, sai jäädä pois. Teen sen minkä ehdin. Näillä mennään!

Palasimme itsenäisyysvieton reissulta kotiin sairastelujen jälkeen ja tämä kakku oli heti listalla, kun pääsin kotikeittiöön.

Kaneli - LOVE IT! Minttu - LOVE IT! Suklaa - LOVE IIIIT!!!

Nää kolme piti saada yhteen. Kaneli ja minttu, maistoin jo suussa et ne kuuluvat yhteen. Kun kakku valmistui uunista  ja sai kauniin vihreän koristelun päällensä ja minä sain ensimmäisen lusikallisen suuhuni, kaikki huolet oli tipotiessään. Lapset parantuneet, talon joulusiivous tehty, 20 kiloa harteilta lähtenyt pois ja ja ja... No ei sentään. Avasin silmät ja tajusin, että joulusiivous tulisi silti tehdä vielä. Mutta kokeile. Näyttävä ja maukas joulupöydän kakku. Jotain vaihtelua niille perinteisille joulupöydän kuivakakuille, tää on mehevä ja suussa sulava, jopa ilman kahvia. Tämä ei siis ole kuivakakku.
150 g      Fazerin tumma leivontasuklaa
100 g      After Eight suklaa
150 g      sulatettua voita
4             kananmunaa
2 dl         fariinisokeria
1 dl         mantelijauhoa
1 dl         gluteeniton jauhoseos
1 tl          leivijauhe
2 tl          kanelia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen sulatettu voi. Vatkaa suklaan sulaessa sillä aikaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja mausteet erikseen. Sekoita varovasti muna-sokerivaahto sultatteuun suklaavoin sekaan. Lisää seuraavaksi jauhot ja mausteet. Voitele ja jauhota mantelijauholla pyöreä kakkuvuoka. Paista uunin keskitasolla 18-25 minuuttia uunin tehojen mukaan. Kuitenkin niin, että reunat ovat paistuneet ja kakku pysyy kasassa, mutta kakun sisällä taikina saa olla vetelähkö. Itselläni paistaminen kesti 24min. Anna jäähtyä ja kumoa laitaselle. Koristele esim. vihreillä kuulilla kranssiksi. Vihreät kuulat halkaistessaan ovat tahmaisia ja näin ollenn kiinnittyvää kuorrutetta kakkuun ei erikseen tarvita. Helppoa kun mikä!
Voit koristella kakkupalan vielä tomusokerilla


Ei kommentteja