GRANAATTIOMENASIIRAPILLA KUORRUTETUT QUORNPYÖRYKÄT




Hiihtoloma on vihdoin täällä ja aika hengähtää ja unohtaa työt hetkeksi. Kova pakkanen myös hiukan rajoittaa tuota ulkona olemista, joten nyt päätin ottaa niskasta kiinni ja olla hellan kimpussa useita tunteja ja tehdä loman kunniaksi hyvää purtavaa.

Omenagranaatti on itselleni jotenkin todella kiehtova, mutta en oikein osaa sitä sellaisenaan syödä. Joudun sit soveltamaan sen käyttöä ruuan yhteydessä. Tänään halusin kokeilla omenagranaattia quorn-pullien kuorrutteena/kastikkeena. 

Ainekset:

1 pussi       Quorn rouhepussi
3 rkl           vettä
3 rkl           oliiviöljyä
2 kpl          valkosipulin kynttä
2 tl             jauhelihamauste
2 tl             paprikajauhe
0,5 tl          mustapippurirouhe
1 pieni       sipuli
0,5 tl          suolaa

2                kananmunaa
70 g           fetaa
1 dl            persiljaa
0,5 dl         gluteeniton jauhoseos
1/2 pkt       koskenlaskija juustoa


Sekoita kulhossa sulatettu Quorn-rouhe, vesi, oliiviöljy, mausteet ja pilkottu pieni sipuli. Anna marinoitua 5 minuuttia. Paista pannulla n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat, jauhot, persilja, pilkottu feta ja mikrossa pehmennetty koskenlaskija. Tee taikina. Leivo pyöreiksi pulliksi n. 12-15 kpl. Paista uunissa 15-20min 200 asteessa. 


Laita pieneen kattilaan:

1/3           pilkottua sipulia
1,5 dl       granaattiomenan mehua
0,5 tl        suolaa
0,5 tl        mustapippuria
1 rkl         siirappia
1 rkl         balsamicoa
1               granaattiomenan siemenet

Lisää pieneen oliiviöljyyn pilkottu sipuli ja kuullota. Lisää kaikki muut oatsi omenagranaatin siemenet. Kiehauta niin pitkään seoksesta tulee hieman siirappimaista. Lisää lopussa granaattiomen siemenet. Laita omenagaranaattisiirappi pullien päälle juuri ennen tarjoilua. Nautin bataatti ranskalaisten ja hyvän dipin kera. 






















Kommentit

Suositut tekstit