SUKLAINEN TIRAMISU (gluteeniton)



Mummulassa hiihtolomalla meinasi välillä aika käydä pitkäksi sisätiloissa. Ulkoilu jäi hieman vähemmälle, kun alunperin olimme ajatelleet. Pienempi perheen nallekarhu oli kipeänä, joten keksimme sisällä tekemistä. Mummolassa on tapana keitellä kahvit monta kertaa päivässä ja kahvileipä on päivittäin suuressa osassa kahvitusta. Onneksi ostin Tiramisuun tarvikkeet pahan päivän varalle. Se oli helppo valmistaa. Ei siis uunissa paistoa lainkaan. Ainoa pisin aika menee Tiramisun tekeytymiseen.



Ainekset:

3              kananmunaa
0,75 dl     sokeria
250 g       mascarponea
2 dl          kuohukermaa
3 tl           sokeria
450g        Triple Chocolate Cookies (TESCO finest) Gluteeniton
1-1,5 dl     kahvia
2 rkl         tummaa kaakaota koristeluun


Erota valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Vaahdota seuraavaksi keltuaiset ja sokeri. Lisää mascarpone keltaiset-sokerivaahtoon. Vaahdota kuohukerma ja 3 tl sokeria. Lisää vaahdot hennosti käännellen toisiinsa, että vaahdosta tulee tasainen. Laita pohjalle kahvissa nopeasti kastellut keksit (1 paketillinen) pohjaksi, lisää vaahtoa, lisää taas yksi kahvilla kasteltu keksipaketillinen kerrokseksi jne. Viimeiseksi kerrokseksi vaahtoa. Anna tekeytyä kylmässä minimissään 2h, mielellään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua kaakaojauheella. Itse rakastin noiden suklaakeksien tuomaa kovempaa kerrosta siellä kerman välissä. Jos et halua suklaata väliin niin ota gluteenittomia keksejä jossa ei ole suklaakuorritetta.



Tärkein vaihe on Tiramisun tekeytyminen kylmässä



Sitten kahvin keittoon








Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit