METSÄSIENIPIZZA (gluteeniton)



On metsäsienien kulta-aikaa. Löysin suurehkon herkkutatin, josta halusin tehdä ruokaa. Ensin kuivasin sen. Ja pizzapäivänä käytin sen pizzaan. Metsäsienipizzaa en ollut aiemmin kokeillutkaan. Vinkkejä sain tästä reseptistä Kananpoikien Bistro blogista, toki hieman varioiden. Teen itse gluteenittomana. 


Tässä pohjan ohje:

Pohja:
100 g       kukkakaalia
2 dl          gluteeniton jauhoseos (esim. Semper)
1 dl           tattarijauhoa
1 tl           suolaa
2 rkl         oliiviöljyä
100 g       mozzarellaa
1 tl           psylliumia


Tomaattikastike:

1 rkl       oliiviöljyä
2             valkosipulin kynttä
100 g      tuoreita tomaatteja
100 g      paseerattua tomaattikastiketta
0,5tl       suolaa (maista suola, lisää tarvittaessa)
0,5 tl      mustapippuria


Pizzan täytteeksi:

                 tomaattikastiketta yllä olevan ohjeen mukaan
1-1,5 dl    metsäsieniä (esim. herkkutattia, mustatorvisieniä, kantarellejä)
250 g       mozzarellaa
150 g        Emmentalia
                  tuoreita yrttejä (basilikaa/oliiviyrttiä/oreganoa)
                  parmesan rouhetta



Laita pizzakivi uuniin lämpenemään n. 1/2 tunniksi kieroilmauunille 150 asteeseen. Laita kukkakaalit pieneen määrään vettä ja lautaselle. Lämmitä mikrossa 2-4min (mikron tehosta riippuen) niin, että kukkakaali hiemen pehmenee. Ei siis ihan lällyksi. Sekoita blenderissä kukkakaalisose muussiksi. Sekoita leivontakulhossa taikina-ainekset keskenään ja leivo pohja leivinpaperille. Kun pizzakivi on lämmennyt paista pohjaa uunissa 15 minuutin ajan 160 asteessa kiertoilmauunissa. Tee sillä välin tomaattikastike. Laita pannu kuumenemaan  ja lisää oliiviöljy ja murskattu valkosipuli. Lisää pilkotut tomaatit, paseerattu tomaattikastike ja mausteet. Keitä n. 5 min jotta kastike on pehmeää ja tekeytynyt. 

Kasaa pizza. Ensin tomaattikastike, seuraavaksi juustot ja lopuksi sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä muistathan laittaa sienet likoomaan veteen n. tuntia ennen uuniin laittoa. Itse käytin kuivattua herkkutattia ja mustia torvisieniä Paista uunissa n. 15 min 160 asteessa kiertoilmalla tai niin kauan kunnes juusto näyttää kultaiselta. Mozzarella saa jäädä vaaleaksi. 

Viimeistele lautaselle tuoreilla yrteillä ja parmesanilla.  







Kommentit

Suositut tekstit