CHILI-SUKLAAMUTAKAKKU (GLUTEENITON JA LAKTOOSITON)




Suklaakakut etenkin mudcaket on mun lemppareita. Erittäin helppoja valmistaa. Nyt tein ensi kertaa sen myös laktoosittomana, myös gluteenittomana. Maustoin tällä kertaa suklaakakkua chilillä. Itse kuivatut chilit säilyy kauan, toki tulisuus saatta pikkuhiljaa miedontua. Laita siis chiliä maun mukaan. Jos käytät tuoretta chiliä, sitä ei tarvitse niin paljoa kuin kuivattua chiliä. 

Laktoosittomana suklaakakkuja on helppo tehdä esim. Cocovin kaakaovoista ja kaakaojauheesta. 

Tässä ohje:

3 dl       Cocovi kaakavoita
2 dl       Cocovi luomu kaakaojauho
3 kpl     kuivattua chiliä (lisää tai vähennä maun mukaan)
2 dl       fariinisokeria
0,5 tl     suolaa
1 rkl      hunajaa
3           luomu kananmunaa
2 dl       Gluteeniton jauhoseos
1 tl        leivinjauhe
1 tl        vaniljasokeria
1 dl       luomu kauramaitoa


Kuumetta uuni 175 asteiseksi. Sulata vesihauteessa kaakaovoi, lisää siihen kaakaojauhe, pilkottu chili, hunaja ja 1dl fariinisokeria. Käytin kuivattua chiliä, jonka tulisuus oli hieman pehmentynyt jo. Toki lajikkeillakin on väliä. Lisää chiliä oman maun mukaan ja miedosti toki, jos lapsia on kakkua maistelemassa. Aikuiseen makuun chiliä saa lisätä hieman enemmänkin. Vaahdota vatkaimella 3 kananmunaa ja 1 dl fariinisokeria. Lisää siihen jäähtynyt suklaa-chiliseos. Vatkaa mukaan gluteeniton jauhoseos, 1 dl fariinisokeria, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kauramaito. Kaada taikinaseos irtopohjavuokaan. Mikäli haluat kunnon löysää niin paista 12-15min, jos haluat täysin kypsää niin paista 25min. Koristele. Tarjoile vaniljajäätelön kera. 









Kommentit

Suositut tekstit