EMILIN KALAKEITTO (PERUNATON)
Kalakeitto on kyllä maukasta kotiruokaa. Kelpaa aina lapsillekin. Huomasin, että sen tekemiseen vain jämähti aina tehden sen samalla tavalla. Erinäisissä tilaisuuksissa maistellut maukkaita kalakeittoja mietiskellyt mistä moinen maku ja mitä kalakeitossa on, miten varioida sitä eri tavalla kuin totuttuun peruna, kala ja kasvikset tapaan.
Viime aikoina olen ihastunut fenkoliin ja sitä tulee laitettua myös usein. Niinpä päätin tehdä fenkolista kalan vierelle pääraaka-aineen. Tämä keitto on ruokaisa, mutta siitä ei tule niin väsynyt oli kun perunaa siinä ei ole.
n. 800 g lohifilee
1 l vettä
1-2 kpl fenkolia (koosta riippuen)
200-300 g varsiselleri
1 suuri sipuli
1 kpl valkosipulin kynsi murskattuna
2-3 kpl porkkanaa
2 kpl kalakuutiota (tai 1 kpl jos keität lohen nahkan ja ruodon liemeksi keitolle pohjaksi)
50 g voita
1,5 prk smetanaa (laktoositon)
2 tl kokonaista maustepippuria
maun mukaan suolaa
Keitä kattilassa kasvikset pehmeiksi. Fenkoli ja porkkana kaipaa hieman enemmän kypsennysaikaa kuin varsiselleri ja sipuli. Lisää mausteet, voi ja lopuksi kala. Tarjoile sellaisenaan ja laita smetana tarjolle pöytään keiton lisäksi tai laita smetana jo valmiiseen keittoon. Erikseen tarjoiltuna kukin voi päättää syökö kalakeiton kirkkaalla liemellä vai kermaisena. Tarjoile tuoreen leivän ja omenagranaatinsiemen-smetanalevitteen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti