BLINIT NELJÄLLÄ ERI SUOSIKKITÄYTTEELLÄ (GLUTEENITON)
Blinit on kyllä yksi parhaimmista naposteluruuista. Saa tehdä kaikkia suosikkitäytteitä ja maistella erilaisia suolaisia ja makeita. Ensimmäistä kertaa testasin gluteenitonta reseptiä ja täytteinä 4 suosikkitäytettäni; 3 suolaista ja 1 makea.
Blinitaikina:
1 dl gluteeniton jauhoseos
1,5 dl tattarijauhoa
1,5 dl maitoa
1 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
1/3 pss kuivahiivaa tai vastaavasti 10g hiivaa
1 munan keltuainen
1 munan valkuainen
0,5-1 tl suolaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kaikki maitoon, paitsi munan valkuainen. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä reilu 30min. Vispaa valkuainen vaahdoksi ja lisää varovasti taikinan sekaan. Anna tekeytyä ainakin 1,5h vielä. Taikina on valmis paistettavaksi. Paista blinejä muutama minuutti per puoli. Älä paista täysillä, annan taikina kypsyä pannulla.
Mäti, smetana ja sipuli on kyllä ehdoton blinisuosikki. Sen voi jokainen kasata blinin päälle itse. Ei vaadi sen kummempia reseptejä.
Lohitahna:
200 g kylmäsavulohi
1/2 prk maustamaton tuorejuusto
1 prk Creme Fraichea
suolaa (maun mukaan)
mustapippuria (maun mukaan)
tuoretta tilliä (maun mukaan)
Sillitartar:
150g kevytsuolattu sillifilee
2 keitettyä kananmunaa
1 punasipuli
1 prk smetana
ruohosipulia
mustapippuria
Vadelma-mascarponetäyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
1tl vaniljasokeria
0,5-1 tl sokeria (maun mukaan)
Blinit maistui lapsillekin. Osa söi sellaisenaan ilman mitään täytettä, toisille maistui mädin ja smetanan kanssa ja toiset halusi mascarpone-kerman ja marjojen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti