FALAFELIT VALKOSIPULIKASTIKKEELLA




Koska kikherneiden säilytysliemen hamstraamisen (kananmunan korvike) myötä on alkanut kertymään nyt kikherneitä aikalailla, niin oli aika kokeilla tehdä falafelia. Tein aika ison satsin kerralla, koska yritän kiireisen arjen keskellä tehdä myös ruokailun helpoksi ja tehokkaaksi. Näin ei joka päivä tarvitse montaa tuntia kokkailla ja siivota keittiötä, että jää aikaa myös perheelle joka arkipäivä.

Tässä siis iso satsi ja n. 10 isoa falafel pullaa tuli


4 prk      kikherneitä säilykkeenä

Marinadi:
2 rkl       valkosipuli-chilikastike
3-4         valkosipulia
2 tl         kasvisliemijauhe
2 rkl       oliiviöljyä 

Lisää loput:
1            ruukkupersilja
1            iso sipuli
4 rkl       gluteeniton jauhoseos
1-2 tl      suolaa
2 tl         juustokuminaa
3 tl         savustettu paprika maustetta
ripaus     kardemummaa
0,5 dl     seesaminsiemeniä


Anna kikherneiden marinoitua 1-2h marinadissa. Sekoita muut ainekset joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Itse jätin muutaman sattuman ja kokonaisen kikherneen, etten muussannut seosta ihan hienoksi. Paista pullat oliiviöljyssä pannulla. 


Tarjoa valkosipulisen kastikkeen kera:

2dl           turkkilaista jogurttia
2 rkl         oliiviöljyä
1-2rkl       valkoista balsamicoa
1-3           valkosipulin kynttä
ripaus      mustapippuria
ripaus      suolaa
ripaus      pilkottua tuoretta minttua

Maista kastikkeen maku. Valkosipulin maku vahvenee tekeytymisajan pidentyessä. Lisukkeena oli kantarellimuhennosta ja salaattia. Voi tarjota falafeliä myös hyvän riisin kera ja lisää chilikastiketta lautaselle makusi mukaan.









Kommentit

Suositut tekstit