VALKOSUKLAA-KARDEMUKKA MUTAKAKKU (GLUTEENITON)
Rakastan mutakakkua ja rakastan valkosuklaata. Miksipä ei yhdistää näitä kahta ja maustaa sitä hieman omalla lempimausteella kardemummalla. Tässä kakussa on niin paljon suklaata ja imelyyttä, et montaa palaa et kahvin kanssa tarvitse nauttia, kun imelähammas on ruokittu!
360 g valkosuklaata
150 g voita
4 kpl kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Sulata n. 250g valkosuklaata vesihauteessa. Sekoita siihen sulatettu voi. Anna jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto ja sulatettua voisuklaa keskenään. Sekoita jauhot ja kardemumma ja sekoita ne lopuksi seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, ja voilla ja mantelijauholla jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 20minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele sulatetulla valkosuklaalla ym. suklaanameilla.
Kommentit
Lähetä kommentti