KANTARELLI-MUSTAPAPUHAMPPARI VIINISUOLAHEINÄPESTOLLA
NO NYT! Kautta aikain, kun ravintoloissa on kysynyt kasvishampurilaista niin sinne väliin on laitettu se Apetit:n pakastepihvi. Se toimi joskus reilu kymmenen vuotta sitten, kun kasvisruoka alkoi yleistymään, mutta äkkiä siihen kyllästyi ja pihvi ei maistunut oikeastaan miltään. Nykyään aina ennen kasvishampurilaisen tilaamista varmistan, ettei kyseessä oli "jokin" pakastekasvispihvi. Sittemmin kasvissyöjille on tullut paljon eri vaihtoehtoja ja nykyään reseptejä on yllin kyllin ja ravintolatkin rohkeasti tarjoavat eri vaihtoehtoja. Viimeksi söin Portobello-sienellä täytetyn hampurilaisen yllättäin Viking Linen Ruotsin laivalla ja se jäi kyllä kaikista kasvishampurilaisista heti kärkeen. PAITSI tänään, kun kokeilin kotona testata kantarelleja mustapapujen kera itsetehdyllä lempimajoneesilla ja kokeilin uutta pestoa yrteistä, joita kasvaa pihallamme yllin kyllin. Tämä testaus meni jopa tuon Portobello-hampurilaisen edelle. Niin mehevän maukas, että se meni ehdottomasti kärkeen!
Tässä tekovaiheet myös videon muodossa.
Gluteenittomat hampurilaissämpylät:
3 dl vettä
10 rkl kauramaitoa
1 rkl psylliumia
2 tl hunajaa
250g gluteenitonta jauhoseosta
4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä päälle
Lisää psyllium lämpimään veteen ja kauramaitoon. Anna vetäytyä 10 min. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinaa huolella muutaman minuutin. Laita taikina 40minuutiksi jääkaappiin. Jaa taikina 8:aan osaan ja leivo sämpylät pellille. Laita puoleksi tunniksi nousemaan 50 asteiseen uuniin. Jonka jälkeen nosta lämpötilaa 200 asteeseen ja paista n. 18 minuuttia.
Mustapapu-kantarellipihvit:
1 prk mustapapuja
3 dl kantarellejä
1 iso sipuli
05 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
1,5dl gluteeniton kaurahiutale (kantarelleista tulee aikalailla kosteutta, kaurahiutale sitoo nestettä ja taikinaa)
1,5 tl grillimauste
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Soseuta ainekset tehosekoittimella. Älä kuitenkaan ihan muussiksi, jätä sattumia sekaan. Paista pihvit oliiviöljyssä pannulla.
Valkosipulimajoneesi:
1 kananmuna
2dl hyvää oliiviöljyä
1 tl suolaa
1-3 valkosipulin kynttä
0,5 tl valkopippuria
2 tl sinappia
tilkka sitruunamehua
ruohosipulia
Laita ainekset kapeaan astiaan ja sekoita tehosekoittimella majoneesiksi. Pilko ruohosipuli majoneesin sekaan.
Viinisuolaheinäpesto:
n. 15 viinisuolaheinän lehteä
1-1,5dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl cashew-pähkinöitä
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Maista suolan määrä, lisää tarvittaessa.
Kasaa burgeri. Lisää ketsuppia, tuoretta tomaattia, itsetehtyjä etikkakurkkuja, viinisuolaheinää tai salaattia, pihvi, sipuli, valkosipulimajoneesi ja viinisuolaheinäpesto. Nauti kylmän oluen kera!
Kommentit
Lähetä kommentti