KERMAINEN KATKARAPU TOM YUM KEITTO
Nuudeli on kyllä hyvää nopeaa ruokaa, mutta vehnättömällä pitää keksiä muita korvikkeita. Riisinuudelia on kokeiltu, ihan ok. Nyt kokeilussa Tom Yum keitossa riisipasta. Riisipastaa liotetaan n. tunti ennen keittämistä ja keittäminen onkin sitten nopeaa, jotta pasta tulee kypsäksi. Rakastan Tom Yum keittoja ja olenkin väsännyt niitä aina eri variaatioilla joka kerta, joskus kermalla ja joskus kirkkaalla liemellä. Keiton aineksiksi käy niin moni aines mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa siihen päätyi seuraavia aineksia.
2 rkl kookosöljyä
4 rkl Tom Yum tahnaa
1 tl kurkumaa
3 isoa valkosipulia murskattuna
2 porkkanaa (tulitikkuina)
1 iso sipuli
4 dl vettä
150g riisipastaa
80 g hienonnettua pinaattia
180g isoja katkarapuja
1 rkl soijakastiketta (vehnätön)
2 dl kaurakermaa
Laita riisipasta likoomaan kylmään veteen n. tuntia ennen ruuan valmistusta.
Paista kattilan pohjalla kookosöljyssä mausteita. Ensin Tom Yum tahna ja kurkumaa, niin että huumaava tuoksu leijailee keittiössä, mausteet eivät saa tummua tai palaa kattilan pohjalle. Lisää murskattu valkosipuli, pilkottu sipuli, pilkottu pinaatti ja porkkana. Paista hetki ja lisää vesi ja liotettu riisipasta. Anna kiehua n. 3 min ja lisää katkaravut ja kaurakerma. Mausta vehnättömällä soijalla maun mukaan.
Tom Yum on myös lasten mieleen, jos keitosta ei tee niin tulista. Itse tykkään tulisesta niin, että saa kunnolla nenän auki ja flunssan karkotettua.
Kommentit
Lähetä kommentti