KANTARELLIRISOTTO MAUSTEENA VISKI


























Kantarelleja tuli poimittua oikein urakalla tänä syksynä. Eräänä iltana ystäväni, joka on äitiyslomalla pienen vauvan kanssa, soitti ja sanoi että haluaisi kantarellirisottoa. Tekisinkö hänelle? No tottakai. Rakastan sieniä ja olin juuri sinä päivänä menossa poimimaan suosikkipaikaltani satoa pois. Koska viski toimi myös keitossa mukavasti, kokeilin sitä myös risottoon. Ja toimihan se. Tässä ohje millä testailin.



250 g       (noin 1 l) kantarelleja 
3              tuoresipulia varsineen 
2              rkl oliiviöljyä öljyä 
3 dl          risottoriisiä 
0,5 dl       viskiä 
2 rkl         kasvisliemijauhetta
5 dl          vettä
2 dl          kaurakermaa
1 tl           rouhittua mustapippuria 
                parmesaaniraastetta ja sormisuolaa
                rucolaa




Laita kattilan pohjalle oliiviöljy, riisit ja pilkottu sipuli. Kuullota muutama minuutti, niin että riisi alkaa olla lasimaista, muttei niin että se palaa/tummuu. Lisää kasvisliemijauhe ja viski. Anna imeytyä ja lisää vesi. Anna veden imeytyä ja kiehua. Tarkista riisin kypsyys! Lisää kerma ja mustapippuri. Tarjoile sormisuolan, parmesaaniraasteen ja rucolan kera.










Kommentit

Suositut tekstit