RETKIEVÄSTÄ LUONNOSSA - TÄYTETTY JÄTTISIPULI




Rakastan luontoa! Luonto on keino hengittää ja nollata. Olin unohtanut kokonaan jakaa mun syyslomareissun parhaimman evään nuotiolla. Täytetty jättisipuli. Mitään sääntöjähän täytettyihin kasviksiin ei ole eli se on melkein saman kuin pizza. Sitä mistä tykkäät niin tee täyte ja pistä sisään. Paista ja nauti :D






Olimme syyslomalla lomailemassa Itä-Suomessa mökillä, jossa ei ole tv:tä, sähköä eikä edes sisävessaa. Niin! Voiko onni olla siinä, että elämä onkin alkeellisempaa? Osaa sitten arjessa arvostaa pieniä asioita, jotka ovatkin helppoja. Itse rakastan alkeellisilla mökeillä juuri sitä, että kaikki vaatii aikansa; veden haku saunaan, veden haku tiskaamiseen, puiden pilkkominen ja mökin lämmittäminen. Ja se kun kamina lämmittää mökin pikkuhiljaa ja lämpö hiipii joka nurkkaan hitaasti, mutta varmasti. Rakastan myös sitä pimeyttä metsän keskellä ja syysloman aikaan pimeys tuli aikaisin. Pimeys ja hiljaisuus on aika luksusta tähän hektiseen elämän vaiheeseen.

No mutta mennään tähän jättisipuliin, joka löytyi siitä läheisestä pienestä kyläkaupasta. Kuorin sipulin. Leikkasin hatun irti, että sain koverrettua sisustan pois lusikalla. Reunoille jäi n. 2-3 kerrosta sipulia, jotta sipuli pysyi kasassa. Osan kaiverretusta sipulisilpusta käytin täytteeseen, osan salaattiin joka tuli täytetyn sipulin kylkeen. Mökillä ja lomalla oli aikaa vahdata sipulin kypsymistä, joka koitui yllätykseksi. Kesti 1,5h sipulin kypsyä ja tekeytyä juuri niin pehmeäksi ja maukkaaksi kuin sen halusin.



1 kpl           Jättisipuli
1/2 prk       Creme Bonjour Jalapeno
0,5 dl          jättisipulin silppua
1-1,5 dl       Quorn (rouhe)
0,2 tl           suolaa
5 siivua       kipparijuustoa (savujuustoa)



Kääri täytetty jättisipuli folioon ja anna kypsyä nuotiolla 1,5h. Voit toki tarkistella kypsyyttä ja aika saattaa muuttua riippuen kuinka korkella lämmöstä sipuli on. Itse suojasin sipulin nuotiolla laittamalla kannen hieman sitomaan lämpöä. Täytetty sipuli on helppo nostaa suurelle salaattipedille keskelle ja tehdä ristiviillot jolloin täyte mukavasti valuu. Ruokaisa ateria, joka on kuitenkin alkeellisissa oloissa helppo valmistaa.








Käytiin välillä ihmettelemässä metsää ja pieniä yksityiskohtia. Oli vain aikaa pienille ihmeille ja ihmettelyille <3













Kommentit

Suositut tekstit