GRANAATTIOMENASIIRAPILLA KUORRUTETUT QUORNPYÖRYKÄT
Omenagranaatti on itselleni jotenkin todella kiehtova, mutta en oikein osaa sitä sellaisenaan syödä. Joudun sit soveltamaan sen käyttöä ruuan yhteydessä. Tänään halusin kokeilla omenagranaattia quorn-pullien kuorrutteena/kastikkeena.
Ainekset:
1 pussi Quorn rouhepussi
3 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulin kynttä
2 tl jauhelihamauste
2 tl paprikajauhe
0,5 tl mustapippurirouhe
1 pieni sipuli
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
70 g fetaa
1 dl persiljaa
0,5 dl gluteeniton jauhoseos
1/2 pkt koskenlaskija juustoa
Sekoita kulhossa sulatettu Quorn-rouhe, vesi, oliiviöljy, mausteet ja pilkottu pieni sipuli. Anna marinoitua 5 minuuttia. Paista pannulla n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat, jauhot, persilja, pilkottu feta ja mikrossa pehmennetty koskenlaskija. Tee taikina. Leivo pyöreiksi pulliksi n. 12-15 kpl. Paista uunissa 15-20min 200 asteessa.
Laita pieneen kattilaan:
1/3 pilkottua sipulia
1,5 dl granaattiomenan mehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia
1 rkl balsamicoa
1 granaattiomenan siemenet
Lisää pieneen oliiviöljyyn pilkottu sipuli ja kuullota. Lisää kaikki muut oatsi omenagranaatin siemenet. Kiehauta niin pitkään seoksesta tulee hieman siirappimaista. Lisää lopussa granaattiomen siemenet. Laita omenagaranaattisiirappi pullien päälle juuri ennen tarjoilua. Nautin bataatti ranskalaisten ja hyvän dipin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti