YSTÄVÄNPÄIVÄN RED VELVET CUPCAKES (GLUTEENITON)



Eräissä viime kesän häissä ei ollutkaan hääkakkua vaan cupcaketorni. Cupcakesit oli Red Velvet cupcakeseja. En ole maailman kovin kuppikakkujen ystävä, mutta ai että tämä Red Velvet potkaisi oikeaan makuhermoon hääkahvien kanssa. Päätin joku päivä kokeilla itse tehdä niitä. Nyt oli sen aika ja mikäs sen mahtavampaa kuin ystävänpäiväkin oli tuloillaan niin tehtiin oikein vaaleanpunaista ja suklaista höttöä <3 <3 <3 Koskaan ei voi liikaa olla sydämiä <3 <3 <3


Kokeilin varioida Valion ohjetta, johon linkki tässä. mutta tein taikinasta gluteenittoman version ja koristeluun oman twistin.


Taikina:

2 dl          Sunnuntain tumma gluteeniton jauhoseos
1/2 tl        leivinjauhetta
1 tl           Psyllium jauhetta
1 rkl         Cocovi luomu kaakaojauhe
75 g         Valio Eila voita
1,15 dl     ruokokidesokeria
2 tl           luomu vaniljasokeria
2              kananmunaa
1 prk       Valio Eila smetanaa
1 rkl        elintarvikeväriä
0,5 tl       valkoviinietikkaa
0,5 tl       ruokasoodaa


Yhdistä jauho, leivinjauhe, spyllium ja kaakaojauhe. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Yhdistä erillisessä astiassa smetana ja elintarvikeväri. Sekoita vaahtoon vuorotellen punaista smetanaa ja jauhoseosta tasaiseksi sekoittaen. Yhdistä ruokalusikassa sooda ja viinietikka. Se kuohuuu hetken ja lisää sitten taikinaan. Jaa taikina 12 amerikkalaiseen muffinsivuokaan (Eskimolta löytyi ainakin). Ja paista uunissa n. 30 min 175 asteessa.

Tee kuorrute:

200 g              Philadelphia tuorejuustoa
puolikkaan     sitruunan kuoret raastettuna
1 dl                 tomusokeria
2 dl                 Valion Eila vispikermaa

Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sitruunan kuoren raaste. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää vispikerma. Vaahto on valmis kun se on tasaista vaahtoa ja pysyy helposti kuppikakkujen päällä.

Kun Cupcakesit on jäähtyneet niin kuorruta ja koristele. Itse ostin kaupasta Maraboun suklaasydämiä, jotka päällystin punaisella marsipaanilla. Tein suklaasydämet ennen leipomisen aloittamista niin koristelu oli nopeaa kuorrutuksen jälkeen. Koristella voi myös nonparelleilla, niitäkin löytyy sydämen mallisia.

Namskis! Höttöistä ja vaaleanpunaista tulevaa ystävänpäivää <3 <3 <3

























Kommentit

Suositut tekstit