IHANTOLAN APPLE PIE (gluteeniton)
Olipa kerran omenia, jotka oli mehustuksesta jääneet pöydälle näivettymään ja ne piti hyötykäyttää. Olipa samalla pääsiäinen, johon omenat ei liittynyt millään lailla :D Mutta saimme sentään Applepietä pääsiäisen herkuksi, kun vieraatkin tuli kylään. Ei siis haittaa, jos omenat on hieman jo kuivahtaneet tuoreeksi syömiseksi, ne voi hyvin vielä hyödyntää piirakkaan. Varioin Kinuskikissan Apple pie -ohjetta muunnellen sen gluteenittomaksi ja lisäten mausteita omaan suuhun sopivaksi.
Taikina:
3 dl Gluteeniton jauhoseos (esim. sunnuntai)
1,5 dl tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
150 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl vettä
1 tl psyllium
Omenaseos:
1 kg omenia
1,5 dl fariinisokeria
4 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
0,75 dl perunajauhoja
3 rkl omenasiideriä
0,5 tl kardemummaa
Sekoita taikina ja anna jähmettyä kylmäksi jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin. Kuori omenat ja pilko pieniksi kuutioiksi (n. 1cm x 1 cm). Sekoita omenakuutioiden sekaan muut ainekset. Ota taikinasta puolet ja vuoraa piirakka-astian pohja nostaen taikinaa reunoille saakka. Laita omenaseos pohjan päälle. Muotoile käsillä tasaiseksi massaksi. Leivo puolikkaasta taikinasta kansi piirakan päälle. Voit helpottaaksei taikina nostamista kaulia taikinan leivin- tai voipaperille, jonka avulla saat nostettua kannen helpommin piiraan päälle. Leikkaa haluamasi kuviot kanteen. Paista uunissa 200 asteessä n. 50-55min. Tarjoile vaniljajäätelön kera lämpimänä. Huippuhyvää. Ja way much parempaa kuin päälle leivotut viipaleet, jotka kuivahtaa piirakan päälle. Tämä on maukas ja hillomainen piiras.
Kommentit
Lähetä kommentti