VISKILLÄ PAAHDETUT FENKOLIT



Fenkolit on parasta mitä suuhunsa voi pistää. Tein kerran tätä ja fenkolit vain suli suuhun. Alkuperäisen ohjeen mukaan ne piti voidella jollain liköörillä, en muista mikä se oli. Mutta tein siitä mitä meillä oli. Meiltä löytyi kaapista viskiä ja se sai luvan kelvata ja aaa että se kävi hyvin fenkolien kanssa. Tee näin:


3-4            suurta fenkolia
1-1,5 dl     parmesana raaste
0,5-1 dl     viskiä
                 suolaa
                 mustapippuria
                 voita paistamiseen



Kuori puiset osat fenkolista pois. Voit pilkkoa varret pieniksi tai jättää ne kokonaisiksi. Paista pannulla n. 10-15 minuuttia miedolla fenkoleita niin että ne pehmenevät ja saavat väriä hyvin pintaan. Mausta viskillä (puolet määrästään), suolalla ja mustapippurilla ja annan makujen vielä tekeytyä. Kaada fenkolit uuniastiaan ja lisää loput viskistä ja maun mukaan (eli paljon :D) parmesaaniraastetta. Paahda uunissa vielä n. 20-25 minuuttia 200 asteessa, jotta fenkolit ovat pehmeitä. Nauti sellaisenaan tai lisukkeena.














Kommentit

Suositut tekstit