KUUSENKERKKÄSIIRAPPI
Kuusenkerkkä, tuo keväinen herkku, jota joka vuosi on kerättävä talteen ja tehtävä siirappia. Siirappia käytän kahvin seassa ja maailman parhaimmaksi jäätelökakuksi ristitetyssä reseptissä. Siksi sitä on aina tehtävä, ettei jää paitsi jäätelökakusta. Kuusenkerkän sanotaan auttavan flunssan oireisiin, joten talvipakkasilla siirapin lisääminen kahvin sekaan on bueno!
Kerkät tulee kerätä keväällä niin että ne ovat pehmeitä ja vaaleanvihreitä n. 3-5 cm pitkiä. Ne alkavat nopeasti tummenemaan ja kovettumaan eli niiiden keräysaika on aika nopeasti ohi.
1 litra kuusenkerkkiä
750 g sokeria
1,5 litraa vettä
Kun olet kerännyt kerkät, huuhdo ne muutaman kerran siivilässä. (Muista kerätessäsi kerkkiä onko sinulla maanomistajan lupa ja älä kerää isojen teiden varsilta.) Keitä kiehuvassa vedessä 3h. Siivilöi neste taloupaperilla vuoratun siivilän läpi, ettei roskia mene siirappiin. Keitä siirappia vielä 1-h hillosokerin kera, niin että siitä tulee siirappimaista ja ruskeaa. Purkita desinfioituun astiaan.
Kommentit
Lähetä kommentti