MUNAKOISOGALETTE (gluteeniton)


Löysin instagramista sattumalta ihanan piiraan kuvan, Galetten. Aloin googlaamaan reseptejä ja törmäsin Sikke Sumarin Galette reseptiin, jonka pohjalta varioin reseptin gluteenittomaksi ja halusin täytteeksi munakoisoa tai hassummalta nimelta savolaisittain Leppeevee munnoo, niinkuin anoppini aina sanoo. No tiesin jo aineksista päätellen, ettei tämä piiras jää syömättä. Jos näin runsas juustotäyte, niin siellä seassa menee vaikka pikkukiviä. Mut tää oli ûberhyvä!


2 dl        gluteeniton jauhoseos
1 dl        tattarijauhoja
1 tl         leivinjauhetta
100g      voita
0,5 dl     smetanaa
0,5 dl     vettä

0,5 kpl   munakoisoa
3 rkl       oliiviöljyä
2            oksaa tuoretta rosmariinia
0,5 tl      suolaa
2 kpl      valkosipulia pilkottuna
2 dl        parmesan juustomurua
100 g     philadelpia maustamaton tuorejuustoa
100 g     mozzarellajuustoa ohuiksi viipaloituna
1            munankeltuainen


Sekoita kuivat jauhot ja voi sekaisin. Sekoita sen jälkeen erikseen loput aineet ja sekoita pienellä työstämisellä ne sekaisin. Älä vaivaa turhaa. Taikina on sen murumaisempi, mitä vähemmän vaivausta. Laita taikina palloksi ja laita jähmettymään jääkaappin n. tunniksi.


Viipaloi munakoisit max 1cm paksuiksi viipaleiksi. Laita talouspaperin päälle itkettymään. Ripottele hieman suolaa päälle ja talouspaperi päälle. Sekoita öljy, ripaus suolaa, rosmariinin lehdet ja pilkottu valkosipuli pieneen astiaan maustumaan. Sekoita tuorejuusto ja parmesan keskenään. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


Kun taikinä on jähmeä, kauli siitä n. 30cm ympyrä. Lado keskelle tuorejuusto-parmesan tahna. Jätä reunoille 5cm tyhjää. Sitten lado ohuet mozzarellaviipaleet, sitten munakoisot ja pirskottele valkosipulinen oliiviöljy munakoisojen päälle. Käännä reunat piirakan muotoon. Voitele munakeltuiaisella. Ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Nauti.







Kommentit

Suositut tekstit