ROSE-PARSARISOTTO



Parsakausi jatkuu! Nyt risotossa. Risottoon hieman makeutta siideristä. Miksi ei? Kokeilin maustaa Happy Joen Rose siiderillä. Maukas ja raikas yhdistelmä ja helppo tehdä.

500 g      parsaa
2 dl         risottoriisiä
1             sipuli
1,5 tl       suolaa
4 dl         vettä
2 rkl        kasvisliemijauhetta
1,5 dl      Happy Joe Rose siideriä
1 prk       planti kaurakermaa
1 tl          mustapippuria
               tuoretta meiramia
3 rkl        oliiviöljyä
50 g        parmesania



Sekoita kattilaan oliiviöljyyn sipuli ja risottoriisi. Kuullota hetki. Lisää vesi, suola, kasvisliemijauhe. Anna risottoriisin kiehua sen aikaa kun paistat hieman väriä parsojen kylkeen. Paista oliiviöljyssä ja tuoreen meiramin kanssa pannulla pilkottuja parsatankoja hieman pehmeiksi ja saamaan väriä. Voit jättää risoton päälle koritseeksi yhden pitkän varren pilkkomatta. Kun olet paistanut parsat. Sekoita ne riisien sekaan ja sekoita siideri ja kaurakerma joukkoon. Anna kypsyä niin, että riisi on melkein kypsää. Risottoriisi saa jäädä hieman sisältä kovemmaksi, mutta toki niin että sitä on miellyttävä syödä.


Koristele ja nauti siiderin kera. Onhan perjantai!














Kommentit

Suositut tekstit