”VEGAANINEN HUNAJA” ELI VOIKUKKASIIRAPPI
Tiesitkö, että voikukista saa siirappia? Kokeilin sitä viime keväänä ensimmäistä kertaa ja kun maistoin, olin yllättynyt kuinka se maustui aivan kuin hunajalle. Jostain myöhemmin luinkin tämän nimetyn ”vegaaniseksi hunajaksi”. Taivaallisen herkullista ja helppoa tehdä. Lupaan tehdä tästä siirapista lähiaikoina herkullisen leivonnaisen. Tämä on myös loistava lahja opettajille, jos haluaa viedä ennemmin jotakin itse valmistettua, eikä ostettua. Eettinenkin se on <3
2 dl voikukan kukkia
2 dl hillosokeria
1 dl vettä
Kerää kukat puhtaalta paikalta kauempaa isommista teistä. Poista vihreät osat. Huuhtele ja laita kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja anna jäähtyä 20min. Siivilöi talouspaperilla vuoratun siivilän läpi keitos. Keitä puhdasta voikukkamehua hillosokerin kera 5-15min, niin kauan että seos on jouhevaa siirappia. Säilö desinfioituun purkkiin. Testaa maku, aivan kuin hunajaa <3
Kiitos resepteistä, olen juuri keittämässä kuusenkerkkäsiirappia ja aion kokeilla myös hillottuja kuusenkerkkiä.
VastaaPoistaMahtavaa, kuulostaa upealta! Ihania kokkauksia <3
PoistaMeillä piha täynna Voikukkia nyt Lähden Keräämään ...Kiitos Vinkistä <3
VastaaPoistaMahtavaa, ihania keittelyjä <3
Poista