VOIKUKKA-JUUSTOKAKKU (gluteeniton)


Juustokakku! Tuo viheliäisen herkullinen ja silti niin monella eri tapaa tehty kakku. Itse rakastan sekä kylmiä, että uunissa tehtyjä juustokakkuja. Tähän juustokakkuun halusin hunajaista pehmeyttä ja makeutta amerikkalaisen juustokakun mauksi. Ja tästä tuli uusi lempparini. Ehkä ensi kerralla tekisin toisin koristelun. Sitä siis treenaamaan :)


Pohja:

280 g      gluteeniton suklaakeksi (esim. Finest triple choko cookies)
100 g      voita


Täyte:

4           kananmunaa
300 g    tuorejuustoa
250 g    mascarponejuustoa
0,5 dl    voikukkasiirappia
1 dl       fariinisokeria
0,5 dl    sokeria
0,5 dl    perunajauhoja
2 rkl     vettä


Murskaa keksit ja sekoita hieman pehmennettyyn voihin. Muotoile taikinasta irtovuokapohjaan pohja taikinasta. Muista käyttää leivinpaperia.

Erottele valkuaiset erikseen ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, juustot ja sokeri erikseen. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon voikukkasiirappi ja perunajauho. Sen jälkeen sekoita varovasti valkoinen vaahto sekaan. Lisää täyte pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 1h. Paistoin itse 55min. Anna kakun jäähtyä ennen pohjasta irrottamisesta. Kun kakku on jäähtynyt, koristele voikukilla. Nautiskele tummapaahtoisen kahvin kera.







Kommentit

Suositut tekstit