GLUTEENITON HAMPPU-PATALEIPÄ JA OLIIVIYRTTIVOI


3,5 dl       vettä
1 ps         kuivahiivaa
1,5 tl       suolaa
1 dl         hampunsiemeniä
1,5 dl      gluteenittomia kaurajauhoja
4 dl         gluteenitonta jauhoa
1-2 dl      gluteenittomia kaurahiutaleita


Sekoita leivontakulhossa kaikki ainekset keskenään paitsi kaurahiutaleet. Peitä kulhho kelmulla. Anna tekeytyä reilusti yön yli. Itse kohotin leipää 24h. Valmista yrttivoi jääkaappiin seuraavalle päivälle. Ohje tekstin alapuolella.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita pata kuumenemaan uuniin lämpiämisen ajan. Ripottele pöydälle kaurahiutaleet ja pyöritä taikina kaurahiutaleissa. Älä vaivaa taikinaa enää. Mahdollisimman vähällä kosketuksella niin sen muhkeampi leivästä tulee. Laita leipä kuumentuneeseen pataan ja paista uunissa 25min ja sitten lisäksi ilman kantta 20 minuuttia.







Sekoita levitteeseen (meidän perhe rakastaa oivariinin makua, joten sillä mentiin)

oliiviyrttiä
rosmariinia
oivariinia
sormisuolaa



Pilko yrtit oivariinin tai muun levitteen sekaan, lisää sormisuolaa varovasti. Sekoita ja anna maustua yön yli. Tää on parasta tuoreen leivän päällä. Varsinkin tuo oliiviyrtti on uusin suosikkini tälle kesälle.



Kommentit

Suositut tekstit