KERMAINEN KESÄKEITTO




Ah! Tuo lapsuuden yökköruoka. Ei, älä ymmärrä väärin. Sain mummolassa ala-asteikäisenä kesäkeittoa eka kertaa ja se ei vaan mennyt alas. Täytyy sanoa, etten ole herneiden paras ystävä vaikka hernekeiton saankin alas suustani. Lapsena maitoliemessä herneet ym. ei niin makoisat palat ei-ei-ei. Mut yritin.

Nyt otin 38-vuotiaana lapsenmuistosta kiinni ja päätin kääntää sen muiston positiiviseksi. Siis eihän kesäkeitossa ole mitään mistä ei tykkäisi JA jos liemen laittaa vielä kermaiseksi niin "Whats not to like?"

Eilen käytiin perheen kanssa ruokakaupassa moneen viikkoon. Ollaan oltu reissun päällä ja syöty ulkona ja nopeita välipaloja tai valmisruokia (hus, hus pois se minusta :D). Siis nautittu kesästä ja matkailusta. Päätettiin yhdessä valita hyvät raaka-aineet tuoretorilta ja tehdä kesäkeitto ekaa kertaa. Päätin kauppareissun jälkeen laittaa myös gluteenittoman pataleivän kohoamaan yön ajaksi, jotta saisimme keiton kanssa tuoretta vastaleivottua leipää.


1           kukkakaali
3           porkkanaa
10         uutta perunaa (keskikokoisia)
120g     tuoreherneitä
1 dl       tuoretta pinaattia
4 rkl      oliiviöljyä
2 prk     Oatly "ruokakermaa"
2 rkl      kaurajauhoa
1-3 tl     suolaa
1 tl        mustapippurirouhetta
nippu    persiljaa


Tee näin:

Laita kattilaan vesi, kukkakaalin kukinnot suht pieniksi suupaloiksi. Pese uudet peruna huolella ja pilko kattilaan. Pese porkkana ja pilko.  Pilko sipulirenkaat ja sipulin varret/ruohosipulit. Keitä kasviksia n. 15min. Revi kattilaan tuoreherneet, revitty pinaatti ja oliiviöljy. Anna kiehua n. 5 min. Maista onko kasvikset kypsiä. Lisää kaurakerma. Sekoita lasissa kylmää vettä n. 0,5dl ja 2 rkl gluteenitonta kaurajauhoa ja sekoita kesäkeittoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Nauti tuoreen leivän ja yrttivoin kera. NAMSKIS! Ja voin kertoa, että toinen lapsistani veti lautasen tyhjäksi, toinen hieman näykkäili ruokaa. Hänelle ei maistu herneet. Mistähän moinen periytynyt :D






Oatlyn ruokakerma on mun uusi lemppari kerman sijaan. Ihan parasta!






Kaunis kattaus on ruokailun A ja O








Kommentit

  1. Kesäkeitto on ihanaa. Näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, kesäkeitto on kyllä mulle nyt aikuisena vasta avautunut, mutta onneksi edes nyt. On ihana kesäruoka <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit