kotiliesi

RAIDALLINEN MARJASORBETTI

Kuumina kesäpäivinä ei tee mieli syödä kovin ruokaisaa ja raskasta. Smoothiet, sorbetit ym. kylmät välipalat vie nälän ja viilentää mukavasti kuumina kesäpäivinä.

Sorbetin voi tehdä monella eri tapaa, mitä googleen on uskominen. Itse en halua kananmunaa sorbettiin käyttää, kun se onnistuu ilmankin. Tällä kertaa kesälomamatkan jälkeen jääkaapista löytyi vaniljarahkaa ja pakastin on aina täynnä erilaisia marjoja. Mikäli haluat ruokaisampaa, niin sorbettiin voi hyvin lisätä hieman pähkinää.

Tässä sorbetissa on käytetty kerroksittain:

-mansikkaa
-mustaherukkaa
-vadelmaa
-vaniljarahkaa


Lisää blenderiin n. 2 dl marjoja ja 3-4 rkl vaniljarahkaa (voit käyttää myös muita maito/kauratuotteita esim. jogurttia, turkkilaista jogurttia tms.) Sekoita kukin marja ja rahka erikseen ja lisää annoslasiin. Sekoita seuraava marja+rahka ja lisää kerroksittain. Koristele marjoin ja/tai syötävin kukkasin.
1 kommentti

  1. Puen pitkästä aikaa kokkitakin päälle ja järjestän juhla-aterian suvulle viikonloppuna. Tulin etsimään jälkiruokaideaa ja tämä sopiikin täydellisesti. Ei ole kesä mutta aika raskas illallinen muuten joten kevyt jälkkäri sopii.
    https://www.diodema.net/category/74/kokkitakit

    VastaaPoista