MUSTATORVISIENIRISOTTO (VEGAANINEN)





Olin etuoikeutettu vierailemaan Punkaharjun hotellilla viikko takaperin. Se oli mun ruokataivas! Lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista, raaka-aineita pieniltä tuottajilta, itse villiyrtit metsästä kerättynä ja ne sienet! En tiennyt tällaisen paikan olemassa olosta ja rakastuin tyystin. Sieniä oli käytetty upealla tavalla ja villisti leikkien, mutta niin täydellisesti makuhermoja kutkutellen. Mm. aamupalalla tattisuklaakeksit kahvin kera. Paljon myös kalaa tietty.




Siitä innostuneena kotiin palattuani menin katsomaan sienimetsään mitä meillä olisi tarjolla. Kantarellit siellä oli jo nousseet ja ne menikin jo parempiin suihin. Muistin, että sain anopiltakin kuivattuja mustatorvisieniä ja niistä piti valmistaa ehdottomasti risotto. Sienirisottoa maistoin myös Punkaharjulla ja se oli taivaallista!


Tässä simppeli hieman kermainen mustatorvisienen risotto:


3 rkl        oliiviöljyä
1               pienehkö sipuli
3 dl          risottoriisiä
1 dl          kuivattuja murskattuja mustatorvisieniä
6 dl          vettä
1-1,5 tl     suolaa
1 tl            mustapippuria
0,5 prk    Oatly ruokaan kaurakermaa



Laita kattilan pohjalle oliiviöljy, riisit ja pilkottu sipuli. Kuullota muutama minuutti, niin että riisi alkaa olla lasimaista, muttei niin että se palaa/tummuu. Lisää vesi ja kuivatut sienet murskattuna.  Anna veden imeytyä ja kiehua. Tarkista riisin kypsyys! Lisää kerma, suola ja mustapippuri. Tarjoile sormisuolan ja persiljan kera. 



Tää on iisi ruoka ja niiin hyvää ihan arkeen. 
























Kommentit

Suositut tekstit