GLUTEENITON KERROSPORKKANAKAKKU


Porkkanakakku on mun ikuinen lemppari kakuista. En ole niin makean päälle vaan ennemminkin suolaisen, joten porkkanakakussa saa sen jotenkin molemmat samalla aikaa :D Päätin kokeilla hieman erilailla tällä kertaa. Lisäsin taikinaan mantelirouhetta. Tykkään Runebergin torttujen koostumuksesta, kun siinä on vähän sattumia, joten kokeilin mantelirouhetta myös nyt porkkanakakkuun. Ja päätin kokeilla kerroskakkuna eli kakkupohja leikattuna kahtia ja väliin myös kuorrutusta. Tällä tavalla kakusta ei tule niin kuivakakkumainen vaan enemmännkin täytekakkumainen, kun kuorritus pehmentää taikinaa. Ihan hyvä idea ja oli makeaa ja kauniskin, mutta lempparina pysyy edelleen simppeli yksikerroksinen, että pohja pysyy kuivakkana ja päällä paljon kuorrutusta. Tää on niin parasta kahvin kanssa!


Pohja:
6            kananmunaa
4 dl        ruokosokeria
5,5 dl     gluteenittomia jauhoja (laitoin itse semperin vaaleita-, tattari- ja glut. kaurajauhoja)
3 tl         leivinjauhetta
2 tl         vaniljasokeria
3 tl         kanelia
9 dl        porkkanaraastetta
250 g     voita
125 g     mantelirouhetta



Kuorrutus:

400 g       maustamatonta tuorejuustoa
500g        tomusokeria
20 g         voita
1/2-1 tl    kurkumaa antamaan väriä


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri kunnon vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita varovasti vuoronperään porkkanaraastetta ja jauhoseosta taikinaan. Sekoita lopuksi sulatettu voi. Paista uunissa alaritilällä 175 asteessa 50-60min. Tee sillä aikaa kuorrite. Värjää kuorriute kurkumalla. Anna kakun jäähtyä ennen kakkupohjan puolittamista. Kun pohja on jäähtynyt leikkaa pohja puoliksi että saat alapohjan ja kannen. Asettele kakkulautaselle alapohja ja levitä kuorrutetta 1/3 osaa pohjan päälle ja laita kansi päälle. Valuta loppukuorrute kannen päälle ja koristele. Tarjoa aromikkaan kahvin kera.




Kommentit

Suositut tekstit