kotiliesi

GLUTEENITON SALVIAPASTASalviapasta tuo suosikkini nopeita hetkinä, kun on hiilarinälkä ja kaapeissa ei juuri mitään ole niin aina löytyy pastaa, tuoretta salviaa ja sitruunaa. Okei no voija ja oliiviöljyä. Eihän tämä ravitsevaa ja monipuolista ruokaa ole, mutta satunnaisesti ehdottomasti hyvä lämmin ateria, jos on kova kiire päivän aikana.


Kokeilin tällä kertaa maissista tehtyä spagettia ja aika moni gluteeniton pasta saattaa mennä liian mössöksi, joten keitin pastaa 2 min. vähemmän kun ohjeessa oli, koska se vielä kuitenkin pannulla kastikkeessa vielä kypsyisi ja tekeytyisi.200 g     gluteenitonta pastaa (esim. maissista tehtyä)
3 kpl      valkosipulin kynttä
20g        voita
5 rkl       oliiviöljyä
1 dl        salviaa
1/2         sitruunan mehu
1 tl         sitruunan kuorta raastettuuna
0,5 dl     pastan keitinlientä
0,5 tl      mustapippuria
0,5-1 tl   suolaa
               parmesaniraastetta

Keitä pastaa reilussa vedessä ohjeen mukaan vähentäen n. 2 minuuttia keittoaikaa. Pasta kypsyy vielä pannulla voikastikkeessa. Paina veitsen sivukärjellä valkosipulin kynnet hajalle ja pilko ne pannulle tirisemään voin ja öljyn kera. Kuullota miedolla muutama minuutti ja sekoita pilkottu salvia mukaan. Lisää sitruunanmehu ja raastettu kuori. Valuta pasta huolellisesti, mutta säilytä 1/2-1 dl keitinlientä pannulle. Sekoita pasta ja hieman keitinlientä pannulle ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile kauniista astiasta ja ripottele päälle parmesania. 
Ei kommentteja