SAVUCHEDDAR-KURPITSAKEITTO




Nyt kun marraskuu näyttää parhaimpaansa eli harmaata ja kylmää viimaa. Maistuu sisällä savunmakuinen kasvissosekeitto. Myskikurpitsaa oli vielä Halloweenin jälkeen pöydällä odottamassa hetkeään ja niinpä hänet pilkottiin juuston ja kaurakerman kera kattilaan. Ruokaisaa ja varmasti lämmittää sielua <3


Keittoainekset:

1           myskikurpitsa
1           sipuli
40 g      voita
5 dl       vettä
2 tl        suolaa
1 tl        mustapippuria
2 dl       kaurakermaa
200 g    savu cheddar


Persilja-valkosipulijogurttisilmä:

1 pieni   valkosipulinkynsi
ripaus    suolaa
ripaus    mustapippuria
1 tl         oliiviöljyä
4 rkl       turkkilainen jogurtti
1-2 rkl    persiljaa

Pilko sipuli ja kurpitsa ja kuullota kattilassa 5-10 min. Lisää vesi ja kiehauta niin pitkään, että kurpitsat ovat pehmenneet. Lisää suola, pippuri ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja pilkottu juusto. Soseuta tarpeen mukaan vielä ennen tarjoilua. Sekoita morttelissa ensin kaikki muut paits jogurtti. Sitten kun muut ovat soseena niin soseuta jogurtti sekaan. Nauti hyvän leivän tai näkkärin kera.




















Kommentit

Suositut tekstit