SAVUCHEDDAR-KURPITSAKEITTO
Nyt kun marraskuu näyttää parhaimpaansa eli harmaata ja kylmää viimaa. Maistuu sisällä savunmakuinen kasvissosekeitto. Myskikurpitsaa oli vielä Halloweenin jälkeen pöydällä odottamassa hetkeään ja niinpä hänet pilkottiin juuston ja kaurakerman kera kattilaan. Ruokaisaa ja varmasti lämmittää sielua <3
Keittoainekset:
1 myskikurpitsa
1 sipuli
40 g voita
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl kaurakermaa
200 g savu cheddar
Persilja-valkosipulijogurttisilmä:
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl oliiviöljyä
4 rkl turkkilainen jogurtti
1-2 rkl persiljaa
Pilko sipuli ja kurpitsa ja kuullota kattilassa 5-10 min. Lisää vesi ja kiehauta niin pitkään, että kurpitsat ovat pehmenneet. Lisää suola, pippuri ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja pilkottu juusto. Soseuta tarpeen mukaan vielä ennen tarjoilua. Sekoita morttelissa ensin kaikki muut paits jogurtti. Sitten kun muut ovat soseena niin soseuta jogurtti sekaan. Nauti hyvän leivän tai näkkärin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti