VEHNÄTÖN JA LIHATON MAKARONILAATIKKO


Ei oo kotiruuan voittanutta. Arkena ei aina jaksa hifistellä. On oltava nopeeta, helppoa ruokaa joka valmistuu nopeasti ja maistuu myös perheen pienimmille. Olin aamulla Kaslinkin järkkäämässä tuotelanseeraustilaisuudessa ja sain tutustua heidän uutuustuotteisiin. Olen ollut jo kaaaauan ikaffen käyttäjä ja kaikki mitä olen maistanut muita, ei vaan ole maistunut hyvälle. Tänään saimme maistella erikoiskahveja tällä uudella Aito kaurajuoma - baristan kera ja oli maukkaita, joten ajattelin että voisin testaa sitä myös kotona kahviin ja ruokaan. Koska, on aina parempi löytää tuote suomalaisena, niin olen tehnyt etsintää tämän tuotteen kohdalla jo jonkin aikaa.

Tänään oli makaronilaatikon vuoro. Meillä ollaan aina tehty mulle lihaton versio ja perheen mielille se perinteinen lihaversio, mutta nyt päätin hommata sellaiset raaka-aineet että se uppoisi myös muulle perheelle, ettei tarvitsisi kahta versiota vääntää.

Raaka-aineiden valinta alusta saakka on tärkeää. Koska ainakin jo lähtökohtaisesti on mielestäni vaikeaa löytää hyvää gluteenitonta pastaa! Niitä olen kokeillut useita ja aikamoista soossia tullut monesta :S Nyt kokeilin semperin kuitupitoista makaronia. Ja jauhelihan korvikkeeksi löytyi mielestäni tämän hetken paras korvike, joka manipuloi myös rakenteeltaan ja väriltään loistavasti jauhelihaa, eli Muru kaurajauhis (elovena) (https://www.elovena.fi/muru)! Munamaidon maidoksi kokeilin Kaslinkin kaurajuoma baristaa. Päätin sitten hieman hifistellä arkiruuan lomaan eli tein itse ketsupin. Ketsupit ei ole maistuneet mulle vuosiin. Liian makeeta, liian etikkaista, liian teollista tai jotain. Ja sitten päädyn ottamaan majoneesia (ranskisten kera), joka ei todellakaan ole se kevyin vaihtoehto :D


No mutta resepti on tässä:

450g       semper kuitumakaroni (gluteeniton)
350g       Muru kaurajauhis
1 iso       sipuli
2             kananmunaa
5 dl         Aito kaurajuoma (barista)
1 tl          mustapippuria
1,5 tl       suolaa
1 kpl       kasvisliemikuutio
1,5 tl       savupaprikamauste
1 dl         juustoraastetta


Keitä makaroneja 10 min. Kun keität makarone niin laita samalla kiehumaan vesi kattilaan tomaatteja (ketsuppia) varten. Paista kaurajauhista ja pilkottua sipulia oliiviöljyssä pannulla rapeaksi ja mausta suolalla, savupaprikajauheella ja mustapippurilla. Tee munamaito ja mausta. Kaikki mausteet menevöt samaan laariin joten voit maustaa hyvin kaurajauhiksen ja ehdottomasti myös munamaito hyvin. Kaada makaronit, kaurajauhis ja munamaito paistastiaan ja kuorruta juustoraasteella. Juustoraasteen voi hyvin lisätä paiston loppuvaiheella myös. Itse tykkään, että juusto kuorruttuu kunnolla päälle ja pitää makaronilaatikon mehevänä sisältä.  Paista makaronilaatikkoa 150 asteisessa kiertoilmauunilla tai 175 asteisessa uunissa 40min. Jos haluat makaronilaatikon maidottomana niin jätä juusto pois.


Itsetehty ketsuppi:

3 isoa     tomaattia
1            paprika
1 iso      sipuli
2            valkosipulinkynttä
1/2 dl     balsamicoa
1/2 dl     fariinisokeria
0,75 tl    suolaa
1/2 tl      Harissa (chilitahna)


Itsetehdyn ketsupin reseptiä on varioitu k-ruoka sivuilta (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/itse-tehty-ketsuppi?fbclid=IwAR1K0shNvtQLfeUxFB_F0778WABLNx2lDS73PGWz_S7RFRZdJ1NxW4VALFA). Kun laatikko on uunissa niin laita tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi, jotta saat niistä kuorittua helposti kuoret pois. Pilko kuoritut tomaatit, paprika, sipuli ja valkosipuli. Laita kattilaan fariinisokeri, balsamico ja suola. Anna kiehahtaa ja lisää pilkotut kasvikset. Keitä n. 30 min ilman kantta. Lisää harissa ja sekoita tehoseikoittimessa tasaiseksi.

Simple! Mut tästä tuli mun suosikkiketsuppi. Tän jälkeen kaupan teollisen ketsupit ei kul mee enää sitäkään vertaa alas. Ja miten helppo tehdä ja säilöä.


No mutta, söikö mun perhe tätä ruokaa? Söi! Ne lihaa rakastavat söivät mukisematta ja pienin 4v. pyysi jopa mausteitsa ketsuppia lisää. Lisää näitä yhden ruokalajin päivällisiä kiitos!





Aito kaurajuoma (barista) sopiia mainiosti ruuanlaittoon. Käytin sitä tänään munamaidossa.





Nämä tuotteet saatu Kaslinkin tuotelanseerausaamusta. Menee testiin! Tuo kaurajuoma pitää testata lapselle salaa illalla kaakaon muodossa <3






Ja tää itsetehty ketsuppi! Tätä täytyy tehdä iso satsi ja varastoon! Ei kaupan ketsupille!



Kommentit

Suositut tekstit