GLUTEENITON HITTIPASTA ELI UUNIFETAPASTA




Whats all the Fuzz about?!  Upean Jennin Liemessä blogi sai aikaan männä päivänä uuden hittipastan eli uunifetapastan. Ja aiheesta! Testasin sitä tänään suoraan Jennin ohjeella, mutta pastana käytin gluteenitonta kikhernepastaa, mitä en itseasiassa ole ennen testannutkaan.

Voit lukea ohjeen Jennin blogista (Liemessä-blogista) ja tässä samainen ohje omin sanoin:


2 pkt          fetaa
2 rasiaa      kirsikkatomaattia
1 pieni       chili
                  oliiviöljyä
                  suolaa
                  mustapippuria
                  basilikaa
                  gluteenitonta pastaa (esim. Palmuston kikhernepastaa)


Laita uuniastiaan pohjalle oliiviöljyö sillai loraus, laita päälle fetat, fetan päälle pilkottu chili ja reunoilla tomaatit. Sivele tomaatteihin oliiviöljyä, lorauta oliiviöljyä ihan reilulla kädellä kaikkien päälle. Lisää suola ja mustapippuri. Paista uunissa 200 asteessa 15 min ja sen jälkeen nosta asteita n. 225 asteeseen ja grillivastukselle ja paahda uunifetaa n. 5 minuuttia ylätasolla. Kun feta on uunissa niin keitä pasta ohjeen mukaan. Kikhernepastan keittäminen vaatii vain 3 minuuttia eli ehtii kypsyä loistavasti juuri fetan paahtuessa uunissa. Tarkkaile uuniin, jokainen uuni paahtaa hieman omalla tavalla. Mikäli tomaatissa on vartte niin poista ne. Sekoita pasta uunifetan ja tomaattien sekaan. Lisää basilikaa tarvittaessa.


Siis, tosi helppo ruoka! Ei tarvitse hiki otsassa liedellä kyttäillä ja odotella kaiken kypsymistä. Siksi tää on hyvä ja helppo kotiruoka. Ei pastanakaan mikään hassumpi! Sopivasti tomaatit tuovat kirpeyttä, feta suolaisuutta ja pastasta saa proteiinia ja pitää nälkää. SUosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Vähennä chilin määrää, jos tarjoat lapsille.







Uusin löytö minulle gluteeniton kikhernepasta. Loistava keksintö! Pysyi hyvin kasassa ja oli hyvin makaronimainen koostumus.











Kommentit

Suositut tekstit