GLUTEENITTOMAT SUKLAISET CUPCAKESIT SITRUUNAKREEMILLÄ




Meidän PITI tehdä suklaisia pandacupvaksejä, mutta lopputuloksena oli eri-ilmeisiä koiria. Ehkä buldoggeja ennemminkin. Söpöjä ne silti on vaikka pandat oli lähtökohtana :D Maku oli sitäkin makeempi! Teimme ystävänpäivän cupcakesit hieman myöhässä, kun postaus tuli vasta tänään, mutta eipä olisi päivää milloin ei voisi ystävyyttä ja rakkautta juhlia, saati syödä suklaacupcakeseja. 

Halusin näihin cupcakeseihin kreemiä sinne sisälle myös, joten nää on tosi makeita ja ei niin kuivia. 


Taikina:

2 dl          Sunnuntain tai muun vastaavan gluteeniton jauhoseos
1/2 tl       leivinjauhetta
1 tl           Psyllium jauhetta
1 rkl         Cocovi luomu kaakaojauhe
75 g         Valio Eila voita
1,15 dl     ruokokidesokeria
2 tl          vaniljasokeria
2              kananmunaa
1 prk       Valio Eila smetanaa
0,5 tl       ruokasoodaa
1/2          paketti facerin sinistä suklaata


Yhdistä jauho, leivinjauhe, spyllium ja kaakaojauhe. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä erillisessä astiassa smetana ja sulatettu suklaa. Sekoita vaahtoon vuorotellen sulatettu suklaa ja jauhoseosta tasaiseksi sekoittaen. Jaa taikina 12 amerikkalaiseen muffinsivuokaan (Eskimolta löytyi ainakin). Ja paista uunissa n. 30 min 175 asteessa.


Tee sillä aikaa kreemi. 

Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sitruunan kuoren raaste. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää vispikerma. Vaahto on valmis kun se on tasaista vaahtoa ja pysyy helposti kuppikakkujen päällä.

Kun Cupcakesit on jäähtyneet niin painele veitsen tylsällä päällä cupcakesin keskellä reikä. Pursota creemiä sisään runsaasti ja koiralla kuono. Kuorruta myös silmät. Koristele suklaarusinoilla ja korvat saat gluteenittomista kekseistä. 

Nams! Hyvää ystävänpäivää karvakuonot!




Kommentit

Suositut tekstit