KIRPEÄ BANAANI-MARJA-CHIASMOOTHIE


Tuote saatu (Go green chian siemenet)

Oi kaunis aurinko ja kun ei malttaisi olla sisällä kokkailemassa, kun lumet sulaa kohinalla. Chia pitää hyvin nälkää, joten siitä saa hyvän välipalan millä kestää odottaa hieman pidempään seuraavaa ruokailua. Sain tämän Chia-pussin perjantain OtavaMedian blogipäiviltä Matsmartilta. Omani olikin päässeet jo loppumaan. Päätin siis tehdä smoothieta. Tää on helppo. Tykkään tehdä myös puddingit ja smoothiet aina kerroksittain ettei se aina ole yhtenäistä samaa mössöä vaan tulee kerroksittain eri makuja ja yllätyksiä, toki myös annos on myös näin houkuttelevamman näköinen.

Alempi kerros:

2 tl           Chian siemeniä
1 dl          kauramaitoa
1 tl           inkiväärimehua
1/2 prk     maitorahkaa
1              banaani


Ylempi kerros:

3 dl           jäisiä marjoja (laitoin vadelmia, karhunvatikoita ja mustikoita
1/2 prk     mairorahkaa
1 dl           sokeritonta mehukeittoa


Laita ensin Chian siemenet likoomaan kauramaitoon minimissään 15 minuutiksi. Sekoita mukaan inkiväärimehu, maitorahka ja banaani. Blendaa huolella. Itse pidän, että chian siemenet on kunnolla pienentyneet eikä niitä juurikaan tunnista suutuntumalla. Laita tämä seos tarjoiluastian pohjalle ja huuhdo belnerin kulho. Sekoita seuraavaksi marjaisa seos ja laita annoksen päälle. Koristele marjoilla ja banaanilla. 


Chian siemenissä on paljon omega 3-rasvahappoja ja proteiinia. Toki Chian siemeniä on suositeltu nautittavan max 1 rkl päivässä. Chian siemenet imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Niiden on sanottu olevan hyväksi myös vatsalle.









Kommentit

Suositut tekstit