LOHIPELTI JA VALKOSIPULISET VIUHKAPERUNAT
Näin upean Jennin Liemessä -blogissa lohipellin ja olihan sitä pakko kokeilla. Peltiruuat on hyviä ja niitä ollaan tehty joskus lihasta kun vielä sitä söin. Sittemmin kasviksia ja perunaa. Mutta jostain syystä en ole ymmärtänyt kalaa pellille mukaan. No nyt testastin. Liemessä blogin Lohipeltiin pääset tästä klikkaamalla. Raaka-aineet on samat, mutta tein perunat hieman varioiden. Viilsin perunoihin 2-4mm levyisiä viiltoja joiden väliin työnsin ohuen siivun viipaloitua valkosipulia. Perunat voi siis viipaloida sellaisenaan myös pellille.
Ainekset 3 hlö
3 lohimedaljonkeja
4-5 perunaa
3-4 valkosipulia
1 sitruuna viipaloituna
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa
persiljaa
Viipaloi perunoihin 2-4mm levyisiä viiltoja. Älä viillä pohjaan saakka, että perunat pysyvät kasassa. Viipaloi valkosipulit ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen perunan viiltoon yksi valkosipulin viipale. Asettele valkosipuliperunat, huuhdellut parsat ja viipaloidut sitruunat. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista kierotilmauunissa 155 asteessa 25 minuuttia. Asettele sen jälkeen lohimedaljongit pellille ja paista vielä n. 15 minuuttia, varmista että kala on kypsää. Tarjoile!
Kommentit
Lähetä kommentti