VEGAANINEN APPELSIINIRISOTTO
Mun tämän vuoden tavoite oli pistää ruokahävikkiä kuriin tässä talossa ja nää appelsiinit alkoi jo olla kohta siinä tilassa, että ne tulisi nopeasti käyttää. Mun teki mieli risottoa (joo pizza, pasta ja risotto, voisin elää yksistään italialaisella <3). Ja mietin, että onkohan kukaan tehnyt appelsiinista risottoa :D Hassu ajatus, mutta pienen googlaamisen jäljiltä sellainen tuli vastaan eli rohkaistuin siis itsekin kokeilemaan. Mietin, että pelkkä appelsiini risotossa voi olla aika pliisu ja proteiinia pitäisi ruuassa olla, joten lisäsin testatakseni herneproteiinirouhetta ja väriä ja jaksamiseen voimaa pinaatista. Herneproteiininj hiilijalanjälki on muuten todella pieni, sen ollessa 2,1 co2/kg vasataavasti naudan lihalla 28,3 ja sian lihalla 5,9. Lisäksi herneproteiinilla on on pakasteista korkein proteiinipitoisuus.
Tää on helppo ja hyvä!
0,75 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli pilkottuna
2 dl erinomaista risottoriisiä
5 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
1 appelsiinin mehu
1/4 pakettia Violife pizzajuustoa
1 dl kaurakermaa
4 kpl pakastepinaatin kuutiota tai vastaaavasti kourallinen tuoretta pilkottuna
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli ja riisit ja sekoita. Kihauta vesi ja kasvisliemikuutio erillisessä kattilassa. Lisää kiehutettu kasvisliemi riisin sekaan. Kun kasvisliemi alkaa olla imeytynyt lisää kaurakerma ja appelsiinin mehu, pinaatti ja pilkottu Violife pizzajuusto. Mausta suolalla. Tarjoile.
Kommentit
Lähetä kommentti