MANSIKKA-VUOHENJUUSTOSALAATTI
Eittämättä salaattien kuningatar. Ja varsinkin nyt, kun saa kotimaisia makeita mansikoita niin pakkohan sitä oli pitkästä aikaa tehdä. Simppeli tehdä, silti niin ruokaisa ja menee selkeesti top 5 maailman parhaimpiin salaatteihin. Nappasin täältä Meillä Kotona-blogista reseptin, mutta muutin pinjansiemenet saksanpähkinöiksi, koska olen niihin juuri nyt aivan pähkinöinä.
Tässä tarvikkeet:
250 g suomalaisia mansikoita
200 g vuohenjuustoa
1 ruukku rucolaa
0,5 dl saksan pähkinöitä
2 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
pinnalle hieman mustapippuria
Laita lautaselle rucolat. Lämmitä paistinpannu ja paahda n. 1 cm paksu juustoviipaleet ja saksanpähkinät runsaassa oliiviöljyssä pannulla. Asettele rucolan päälle. Pilko päälle mansikat. Ripottele päälle kastike, hieman oliiviöljyä ja mustapippuria. Tää salaatti ei koskaan petä ja on just parhaimmilllaan talven jälkeen kun sitä ei ole saanut aikoihin ja suomalaiset mansikat ilmestyvät kauppoihin. Nautiskele mansikkaisen siiderin tai viileän valkoviinin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti