MANSIKKA-VUOHENJUUSTOSALAATTI





Eittämättä salaattien kuningatar. Ja varsinkin nyt, kun saa kotimaisia makeita mansikoita niin pakkohan sitä oli pitkästä aikaa tehdä. Simppeli tehdä, silti niin ruokaisa ja menee selkeesti top 5 maailman parhaimpiin salaatteihin. Nappasin täältä Meillä Kotona-blogista reseptin, mutta muutin pinjansiemenet saksanpähkinöiksi, koska olen niihin juuri nyt aivan pähkinöinä.


Tässä tarvikkeet:

250 g          suomalaisia mansikoita
200 g          vuohenjuustoa
1 ruukku     rucolaa
0,5 dl          saksan pähkinöitä
2 rkl            tummaa balsamicoa
2 rkl            oliiviöljyä
                    pinnalle hieman mustapippuria

Laita lautaselle rucolat. Lämmitä paistinpannu ja paahda n. 1 cm paksu juustoviipaleet ja saksanpähkinät runsaassa oliiviöljyssä pannulla. Asettele rucolan päälle. Pilko päälle mansikat. Ripottele päälle kastike, hieman oliiviöljyä ja mustapippuria. Tää salaatti ei koskaan petä ja on just parhaimmilllaan talven jälkeen kun sitä ei ole saanut aikoihin ja suomalaiset mansikat ilmestyvät kauppoihin. Nautiskele mansikkaisen siiderin tai viileän valkoviinin kera. 







Kommentit

Suositut tekstit