SALVIA UUNIFETAPASTA





Uunifetapasta jäi selkeästi kummittelemaan. Se oli hyvää, mut chiliä tai tulisuutta en pastassa oikein tykkää, mun mielestä se ei kuulu siihen. Syön tulisia torilloissa ja tacoissaja siihen se ehkä jää. EN pizzaankaan laita chiliä tai tabascokastikkeita. Kebabib, lue Vönerinkin syön makean chilikastikkeen kera. Olen siis sen suhteen aika nössö.

Salviapasta taas on yksi lemppareista kautta-aikojen, joten päätin kokeilla uunifetapastaa joka on kyllästetty salvialla. Kokeilu oli onnistunut. Laitoin salviaa siis niin ison kourallisen öljyyn makaamaan ja nimeksi (eli kosteudeksi tomaattia) yhden fetaköntsän ja paaaaaljon oliiviöljyä ja mausteet. Tää oli super. Salviat kypsyivät uunissa aika "lihaisiksi". Voi olla, että koko kesän koskemattomana ollut salvia kasvatti niin upean isot lehdet, että se tuntui jopa lihaisalta. Salvia on aika mausteinen raakana kokeiltua, mutta kun sen kypsentää niin sen maku hienonee ja pehmenee. Meni lempparipastalistalle ja mikä parasta, niin helppoa tehdä, kun ei tarvitse kytätä hellalal montaa pannua ja kattilaa.

1 pkt          fetaa
1 rasia      kirsikkatomaattia
1 ISO        kourallinen salviaa
                  oliiviöljyä
                  suolaa
                  mustapippuria
                 
                  gluteenitonta pastaa 2-3 dl  

Laita uuniastiaan pohjalle oliiviöljyä sillai isosti, laita päälle salvian lehdet. Puolita suurimmat lehdet repimällä. Laita tomaatit sekaan ja sekoita kaikki oliiviöljyyn. Lisää feta ja lisää vielä pieni loraus oliiviöljyä, lisää sitten ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista uunissa 200 asteessa 15 min ja sen jälkeen nosta asteita n. 225 asteeseen ja grillivastukselle yölätasolle ja paahda uunifetaa n. 5-10 minuuttia ylätasolla. Kun feta on uunissa niin keitä pasta ohjeen mukaan. Tarkkaile uuniin, jokainen uuni paahtaa hieman omalla tavalla.  Sekoita pasta salvian ja uunifetan sekaan. 

Heleppo ja hyvä ruoka, voisin helposti tilata tätä myös ravintolan listalta!










Kommentit

Suositut tekstit