kotiliesi

JOULUN MAKUINEN MUTAKAKKU
Joulukuu senkuin lähenee ja me ollaan odotettu lasten kanssa yhteistä hetkeä jolloin ehdimme laittaa joulua. Se oli eilen illalla. Siivosimme kukin omat sotkut kotoa pois ja lapset saivat joulukoristelaatikot tutkittavakseen. Se on aina yhtä jännittävää. Kaikki ne vanhat koristeet tuntuvat aina kuin uusilta, kun ne ovat olleet melkein vuoden pakattuna poissa silmistä. Silti niistä herää muistoja aikaisemmista jouluista. Muistan sen tunteen itsekin lapsena. Sitä tunnetta ei korvaa mikään toinen. Eilen lupasin koristelun jälkeen tarjota jotakin jouluista ja löysin Lidl:stä mun lempparisuklaata; mantelikrokanttisuklaata. No miksi löysin? Siellähän sitä varmasti aina on perusvalikoimassa, mutta käyn todella harvoin muuten noin Lidlissä ruokostoksilla, koska en saa sieltä kaikkea tarvitsemaani kerralla.

Noni, siis asiaan. Päätin tehdä tästä suklaasta joulumausteiden kera mutakakun. This is simple! Ja kuka nyt ei suklaasta tykkäisi ja pieni touck of Christmas vaan parantaa kaikkea <3Taikina:

200 g        voita
200 g        mantelikrokanttisuklaa (Esim. Lidlistä)
2 dl           sokeria
1 tl            leivinjauhetta
1/4 tl         suolaa
1 dl           gluteeniton jauhoseos (jos ei tarvitse gluteenittomana, niin käytä vehnäjauhoja)
1/4 tl         inkiväärijauhe
1 tl            kanelijauhe
1/2 tl         kardemummajauhe
4               kananmunaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Itse laitan suklaan teräskulhoon ja kattilan päälle, jossa kiehuu vesi. Tällöin suklaa ei kuumu liikaa ja sulaa oikein. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa miedolla lämmittäen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja lisää se suklaakrokantin joukkoon. Sekoita muut )paitsi kananmuna) ainekset vispilällä koko ajan tasaisesti sekoittaen, älä vaahdota. Sekoita lopuksi kananmunat seokseen. Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Pasita taikinaa uunissa 200 asteessa n. 17 minuuttia. Tällöin taikina jää hieman raa-aksi. Riippuen kuinka löysäksi mutakakkusi haluat, paista sen mukaan. 20 minuutin paistoajalla taikina ei ole enää lainkaan valuvaa. 15 minuutissa se todennäköisesti on löysä sisältä (toki riippuen uunista). 

Tarjoile mausteinen mutakakku jäätelön kera. Ei kommentteja