JOULUN MAKUINEN MUTAKAKKU
Noni, siis asiaan. Päätin tehdä tästä suklaasta joulumausteiden kera mutakakun. This is simple! Ja kuka nyt ei suklaasta tykkäisi ja pieni touck of Christmas vaan parantaa kaikkea <3
Taikina:
200 g voita
200 g mantelikrokanttisuklaa (Esim. Lidlistä)
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl gluteeniton jauhoseos (jos ei tarvitse gluteenittomana, niin käytä vehnäjauhoja)
1/4 tl inkiväärijauhe
1 tl kanelijauhe
1/2 tl kardemummajauhe
4 kananmunaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Itse laitan suklaan teräskulhoon ja kattilan päälle, jossa kiehuu vesi. Tällöin suklaa ei kuumu liikaa ja sulaa oikein. Suklaan voi sulattaa myös mikrossa miedolla lämmittäen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja lisää se suklaakrokantin joukkoon. Sekoita muut )paitsi kananmuna) ainekset vispilällä koko ajan tasaisesti sekoittaen, älä vaahdota. Sekoita lopuksi kananmunat seokseen. Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Pasita taikinaa uunissa 200 asteessa n. 17 minuuttia. Tällöin taikina jää hieman raa-aksi. Riippuen kuinka löysäksi mutakakkusi haluat, paista sen mukaan. 20 minuutin paistoajalla taikina ei ole enää lainkaan valuvaa. 15 minuutissa se todennäköisesti on löysä sisältä (toki riippuen uunista).
Tarjoile mausteinen mutakakku jäätelön kera.
Kommentit
Lähetä kommentti